x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Vorbim de oportunitatea unui referendum privind pedepse drastice - închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică

Dăncilă: Vorbim de oportunitatea unui referendum privind pedepse drastice - închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică

27 Iul 2019   •   19:57
Dăncilă: Vorbim de oportunitatea unui referendum privind pedepse drastice - închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică

Premierul Viorica Dăncilă a scris sâmbătă seara pe Facebook că, deşi a rugat clasa politică să nu încerce să confişte tragedia de la Caracal şi să o transforme în subiect de atac, "acest apel la respect, maturitate şi compasiune nu a fost onorat".

"Stimaţi oameni politici, vorbim de analiza oportunităţii unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili, precum închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeţi necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetăţenilor români?", a postat ea pe pagina de socializare.

Şefa Executivului spune că, "pe lângă referendum", se va acţiona şi "în Parlament pentru modificări care vor viza corectarea deficienţelor legislative pe care grupul de lucru interinstituţional le va identifica".

"Am spus de nenumărate ori că vreau consens şi dialog cu românii, fie că unora sau altora nu le convine acest lucru. Vă rog pe toţi cei abilitaţi, indiferent de culoarea sau apartenenţa dumneavoastră politică, să ne concentrăm pe măsuri reale. Vreau să vă reamintesc că responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat o poartă întreaga clasă politică şi este strict datoria noastră să găsim soluţii", a mai scris premierul.

Prim-ministrul a anunţat sâmbătă că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

"Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie", a precizat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dancila