x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Constantin: USL trebuie să dea dovadă de unitate; nu s-a format pentru numirea unor procurori

Daniel Constantin: USL trebuie să dea dovadă de unitate; nu s-a format pentru numirea unor procurori

03 Apr 2013   •   16:48
Daniel Constantin: USL trebuie să dea dovadă de unitate; nu s-a format pentru numirea unor procurori
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Uniunea Social Liberală trebuie să dea dovadă de unitate, ea nu s-a constituit pentru numirea unor procurori, a declarat, miercuri, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, precizând că scopul reuniunii USL de la Palatul Parlamentului este acela al uniformizării punctelor de vedere pe această temă, informează agerpres.ro.

"Am şi explicat prin scrisoarea pe care am trimis-o, cred că este o întâlnire care are darul de a uniformiza punctele de vedere şi de a tempera ieşirile care au fost în ultima perioadă. Cred că este un moment în care trebuie să transmitem unitatea USL", a precizat Daniel Constantin înaintea reuniunii USL.

Potrivit acestuia, există tendinţa anumitor oameni politici să discute foarte mult despre ce s-a întâmplat în aceste zile, apreciind că USL trebuie să scoată din sfera politicului toate aceste discuţii.

"Trebuie să uniformizăm opiniile publice care se exprimă în momentul de faţă de foarte mulţi lideri politici din PC, PNL, PSD. Cred că este momentul să arătăm unitate şi este momentul să uniformizăm aceste puncte de vedere şi că avem o misiune mult mai importantă. Cu alte cuvinte, cred că trebuie să avem astăzi o clarificare vizavi de mesajul pe care îl transmitem, pentru că este foarte important să transmitem un mesaj coerent faţă de electorat. Acesta este sensul demersului de astăzi. (...) USL nu s-a format pentru numirea unor procurori, USL are misiunea mult mai importantă decât acest lucru - aceea de a guverna această ţară. Avem un program de guvernare asupra căruia ne-am consultat şi pe care trebuie să îl implementăm, avem foarte multă treabă de făcut. Sunt lucruri mult mai importante decât acest moment", a subliniat preşedintele PC.

Daniel Constantin a anunţat că PC, cu riscul de a dezamăgi anumiţi oameni politici care şi-au exprimat până acum un anumit punct de vedere, nu va avea o opinie mai ales publică, dar nici politică cu privire la nominalizările care s-au făcut.

"Este menirea ministrului Justiţiei, după care CSM şi preşedintele care trebuie să numească. Din punctul nostru de vedere, procedura este foarte clară şi cred că s-a exagerat foarte mult. Partidele politice nu trebuie să aibă puncte de vedere cu privire la numirea procurorilor. Cred că este menirea noastră, a USL să arătăm că unitatea acestei formaţiuni care are o încredere imensă din partea populaţiei este dincolo de acest episod, în primul rând, şi în al doilea rând să scoatem din sfera politicului aceste discuţii cu privire la procurori.

Nu o să avem un punct de vedere ca şi PC, sigur că avem opinii personale, dar nu le exprimăm la modul public. Din punct de vedere oficial, ministrul Justiţiei, fie că este primul-ministru în această perioadă, nu trebuia să consulte partidul şi nici pe ministrul Agriculturii cu privire la numirile pe care le face. Din punct de vedere personal poate că au existat anumite discuţii şi lucrurile acestea rămân la nivel personal. Din punct de vedere oficial, niciun partid politic nu se poate exprima pe o astfel de procedură. Numirea procurorilor nu este o decizie politică", a arătat preşedintele PC. 

×
Subiecte în articol: daniel constantin USL kovesi dna