x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Suciu: Înainte de a le mai cere votul, trebuie să câştigăm inimile oamenilor

Daniel Suciu: Înainte de a le mai cere votul, trebuie să câştigăm inimile oamenilor

29 Iun 2019   •   15:20
Daniel Suciu: Înainte de a le mai cere votul, trebuie să câştigăm inimile oamenilor

Vicepremierul Daniel Suciu, candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat, sâmbătă, că partidul trebuie să câştige inimile oamenilor înainte de a le mai cere votul şi că trebuie să vorbească "din suflet şi pentru suflet".

"Bine aţi venit la sărbătoarea democraţiei în PSD. Nu este nici tensiune, este pur şi simplu o competiţie de care acest partid chiar avea nevoie. (...) Am petrecut ultimele luni gândindu-mă şi vorbind mereu despre ceea ce facem bine noi acestei ţări. Într-adevăr, fac parte din Guvernul României şi am vorbit mereu despre ceea ce facem bine. Acum, în schimb, trebuie să vorbesc puţin şi de ce n-am făcut bine noi ca partid. Se spune că victoria are mereu mai multe moaşe şi înfrângerea este orfană. Dacă PSD nu a câştigat alegerile în 26 mai, să ştiţi că vina ne aparţine nouă tuturor. Şi trebuie să învăţăm din asta, şi trebuie să mergem din nou deschişi şi înainte de a le mai cere oamenilor votul, trebuie să le câştigăm inimile. Şi înainte de a vă cere dumneavoastră votul, eu chiar sper că vă voi cuceri inimile, pentru că de aici pleacă tot", a spus Daniel Suciu.

El a adăugat că PSD va mai pierde şi alte alegeri, dar va şi câştiga.

"Suntem cu toţii membrii unei familii foarte frumoase, care într-adevăr astăzi pare că ar fi la ananghie, pare că suntem puţin dezorientaţi pentru că am pierdut nişte alegeri. Stimaţi colegi, vom mai pierde nişte alegeri, dar vom mai şi câştiga alegeri. Aceasta este soarta oricărui partid din democraţie. (...) Am o foarte mare dorinţă să fac parte dintr-o echipă care într-adevăr vrea să vorbească din suflet şi pentru suflet şi abia după aceea să ne raportăm la voturi. Aceasta este probabil marea miză a acestui congres, nu cine cu cine votează, cine pe cine a trădat, cine de ce s-a răzgândit şi cine l-a răzgândit. Este extrem de sănătos ca un partid mare, cel mai mare din România, să aibă capacitatea să înglobeze discursuri curajoase, ca şi al lui Liviu Pleşoianu, probabil discursuri mai nervoase, ca unul dintre candidaţii de la secretar general. Este loc în PSD pentru absolut toată lumea şi asta trebuie să înţelegem. Românii aşteaptă de la noi şi cei 700.000 de membri nu să ne mai certăm între noi -am făcut-o destul şi este unul dintre elementele care ne-a dus unde suntem", a mai spus Daniel Suciu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Daniel Suciu congres psd