x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Suciu (PSD): Vom depune moţiune de cenzură, nu ne temem de o bătălie deschisă cu PNL

Daniel Suciu (PSD): Vom depune moţiune de cenzură, nu ne temem de o bătălie deschisă cu PNL

17 Ian 2020   •   13:02
Daniel Suciu (PSD): Vom depune moţiune de cenzură, nu ne temem de o bătălie deschisă cu PNL

Secretarul general adjunct al PSD, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că social-democraţii nu se tem de "o bătălie deschisă cu PNL" şi vor depune moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv.


El a mai spus că este de părere că alegerile parlamentare anticipate nu vor putea fi declanşate prea uşor.

"În ziua în care va ajunge documentul cu asumarea răspunderii pe primari în două tururi, în maximum trei zile PSD depune moţiune de cenzură. Nu ne tremură genunchii, nu ne lăsăm ameţiţi, nu ne temem de ameninţările PNL, nu ne ferim de alegeri anticipate. În schimb, spunem că până la alegeri anticipate mai este", a precizat Suciu.

În opinia secretarului general adjunct al PSD, liberalii îşi doresc alegeri anticipate doar pentru a nu trebui să mărească pensiile, salariile cadrelor didactice şi alocaţiile copiilor.

"Singurul obiectiv al PNL şi al acestei guvernări este să fugă de propriile cuvinte şi de propriile promisiuni. Ba ne-au spus că sunt de acord cu alocaţiile, dar mai la vară, şi vara se va transforma în toamnă, de fapt, de la 1 septembrie; ba ne-au spus că sunt de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar nu au pus bani în buget pentru acest lucru, e o gaură de vreo minus trei miliarde; ne-au spus că vor respecta toate prevederile legii pensiilor, în vigoare, dar nu au mărit pensiile celor un milion de români care au pensia minimă şi piatra de hotar este data de 1 septembrie, care înseamnă ziua în care pensiile trebuie să se mărească cu 40%. Singurul lor obiectiv este să fugă de toate acestea, să vină cu alegeri anticipate ca să nu se ţină de cuvânt. Restul sunt poveşti de adormit copiii, pe care noi nu le credem, şi nu ne temem să ne asumăm o bătălie deschisă cu PNL", a afirmat Daniel Suciu.

Deputatul a reiterat intenţia PSD de a nu propune un premier din rândurile sale, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, considerând că există suficiente alte variante pentru a putea asigura guvernarea până la organizarea la termen a alegerilor parlamentare.

"Nu luăm în calcul să propunem, după ce moţiunea de cenzură va trece, un premier din rândurile PSD. Nu vrem să propunem, pentru că alegerile sunt la termen în luna decembrie, există suficiente variante, inclusiv un guvern care să asigure această tranziţie, această perioadă până la alegerile din decembrie", a mai declarat Suciu. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Daniel Suciu