x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniela Popa renunţă la funcţiile politice

Daniela Popa renunţă la funcţiile politice

15 Ian 2010   •   00:00

Liderul PC, Daniela Popa, a anunţat astăzi că va demisiona din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, din Parlament şi va renunţa la statutul de membru al Partidului Conservator, ca urmare a votului favorabil din plenul Parlamentului de joi seară privind învestirea sa ca membru al Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor (CSA).

"După 20 de ani de politică şi cinci mandate în Parlamentul României, fac parte din categoria celor mai longevivi politicieni români de după Revoluţie. Având această experienţă, am luat decizia de a accepta nominalizarea în funcţia de membru al CSA, pe fondul unei dorinţe de a mă implica în executiv de acum înainte.

Funcţia de membru în CSA este incompatibilă cu statutul de parlamentar şi cu orice altă funcţie politică. Prin urmare, în perioada următoare, în conformitate cu Hotărârea Parlamentului României, voi demisiona din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, din Parlament şi voi renunţa la statutul de membru al Partidului Conservator.

Consider că decizia de a accepta nominalizarea în funcţia de membru al CSA este o formulă onorabilă de a mă retrage temporar din viaţa politică, de a privi mai obiectiv evoluţia ei şi de a mă implica mai activ în procesul executiv.

Nu plec din Parlament pentru un salariu mai bun la o agenţie de stat, aşa cum s-a vehiculat la unele canale media în ultimele zile. Nu este cazul. Poziţia pe care urmează să o ocup este cea de membru în CSA, nu de preşedinte, aşa cum iarăşi s-a vehiculat eronat în ultimele zile. Consider că este o alegere de bun-simţ, calificată şi nu neapărat politică.

Evoluţia eşichierului politic din ultimul an, mă face să cred că România se află în punctul în care are nevoie de locuri libere în Parlament, de mâini ridicate la comandă şi capete plecate. Nu corespund acestui profil de politician.

Aceste demisii politice vor deschide oportunitatea unor politicieni tineri şi capabili să se afirme în politica românească. Aşa cum se întâmplă în Colegiul 1 din Bucureşti, probabil că şi în Colegiul 19 vor candida tineri capabili şi responsabili, care vor răspunde nevoilor de exprimare ale electoratului din România.

Mulţumesc colegilor din Parlament cu care am colaborat de-a lungul timpului şi în special colegilor din PSD pentru colaborarea din cadrul parteneriatul PSD+PC", a transmis Daniela Popa într-o declaraţie de presă.

×
Subiecte în articol: politic