x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Data alegerilor locale nu va mai fi stabilită de Guvern, ci de Parlament

Data alegerilor locale nu va mai fi stabilită de Guvern, ci de Parlament

15 Apr 2020   •   18:00
Data alegerilor locale nu va mai fi stabilită de Guvern, ci de Parlament
Sursa foto: Victor Stroe

Senatul a adoptat proiectul de lege care prelungeşte mandatele primarilor. Mandatele primarilor, dar şi ale preşedinţilor de consilii judeţene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca mandatele aleşilor locali să se prelungească cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă.

De asemenea, data alegerilor locale se va stabili de Parlament, prin lege organică, cu 75 de zile înaintea votării. Aşadar, Guvernul nu va mai stabili data alegerilor, cum era în actuala legislaţie.

„Articol unic. (1) Mandatele în curs ale primarilor, primarul general al Municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliile locale, Consiliul Genenral al Municipiului Bucureşti şi consiliile judeţene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă. (2) Data alegerilor va fi stabilită prin lege de către Paralment, în condiţiile alineatului (1)", se arată în proiectul adoptat.

Proiectul de lege a fost iniţiat de liderii PSD, ALDE, Pro Romania şi UDMR.

Urmează să fie dezbătut şi votat la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Sursa: Mediafax

×