x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce a părăsit Crin Antonescu USL?

De ce a părăsit Crin Antonescu USL?

26 Feb 2014   •   22:55
De ce a părăsit Crin Antonescu USL?
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

La scurt timp după ce Traian Băsescu s-a mutat din garaj la Cotroceni, în presă au apărut scenarii despre planul suspendatului de a destrăma USL. La acest plan ar fi lucrat cu spor şefii serviciilor, ai parchetelor şi un comitet de colonei PDL coordonat de căpitanul de la Cotroceni. Accentul se punea pe liderul liberal Crin Antonescu. “Se au în vedere înregistrări cu Antonescu jucând poker în mediu privat sau la cazinou. Interceptări telefonice şi video au ca scop legarea lui de Dragoş Dobrescu, liderul grupului de la Monaco”, scria săptămânalul Caţavencii pe 19 septembrie 2011.

Pe filiera grupării Monaco, s-au făcut conexiuni cu dosarul Marta ­ Blejnar. “Rocada Kövesi ­ Morar şi dosarul Marta ­ Blejnar îi cam umplu somnul lung de coşmaruri lui Crin. Procurorii favoriţi ai Europei au ordin să stoarcă tot ce pot din filiera Grupul de la Monaco – Dragoş Dobrescu – Marta – Rareş Mănescu – Antonescu. Cheia e Dragoş Dobrescu, de obicei caracterizat drept un discret om de afaceri şi la fel de discret finanţator principal al lui Rareş Mănescu”, scriau tot Caţavencii în luna octombrie 2011. 

Dobrescu era descris drept “tovarăş de poker şi de alte învârteli cu Rareş Mănescu, cel promovat de Antonescu în grupul fidelilor săi. Se zice că, prin mijlocirea acestui primar sâsâit de la Sectorul 6, contactul lui Crin cu resursele dobresciene se menţine cald şi neîntrerupt”.

Jurnalistul Stelian Tănase scria şi el, referindu-se la dosarul “Marta ­ Blejnar” despre “intrigi erotice în jurul lui Antonescu”.
În acest dosar în care cap de listă sunt Elan Schwartzenberg, Codruţ Marta, fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, cunoscut ca om de casă al lui Băsescu şi al Elenei Udrea, apare menţionat şi Rareş Mănescu. Primarul de la Sectorul 6 este descris drept un “apropiat de grupul de la Monaco, botezat la cununie de Dragoş Dobrescu, cel mai bun amic al lui Elan Schwhartzenberg, unul din personajele cheie ale grupului de la Monaco”. Acelaşi Rareş Mănescu, trezorier şi vice PNL, este  apropiat de Crin Antonescu. Soţiile lor sunt colege la Parlamentul european.
“Mă întreb dacă nu cumva ancheta bate aici, la discreditarea lui Crin Antonescu? Ideea e simplă- daca are «asemenea» prieteni, înseamnă că şi el e dubios şi uşor poate fi discreditat, oferit presei să îl sfâşie. Să fie Antonescu adevărata ţinta a dezvăluirilor apărute – pe surse de la Parchet, ca de obicei când apar asemenea scurgeri de informaţii? De ce această afacere a fost aruncată pe piaţă tocmai acum, deşi e cunoscută de servicii şi Parchet din 2010?”, scria Stelian Tănase.

×
Subiecte în articol: crin antonescu