x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce miniștrii cabinetului Dăncilă vor să renunțe la serviciile SPP. Reacția lui Lucian Pahonțu

De ce miniștrii cabinetului Dăncilă vor să renunțe la serviciile SPP. Reacția lui Lucian Pahonțu

30 Ian 2018   •   14:05
De ce miniștrii cabinetului Dăncilă vor să renunțe la serviciile SPP. Reacția lui Lucian Pahonțu
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Toți miniștrii din Cabinetul Viorica Dăncilă au renunțat la oamenii puși la dispoziție de Serviciul de Protecție și Pază. 

De altfel, premierul a venit, marți, la serviciu cu o mașină care, potrivit surselor, aparține Jandarmeriei Române.

Motivul pentru care au renunțat la SPP ar fi din cauza unui scandal iscat între cei din coaliție și șeful de la Serviciul de Protecție și Pază. Liviu Dragnea l-a acuzat pe Lucian Pahonțu, actualul șef al SPP, că a intervenit în guvernul Tudose mai mult decât era cazul. 

Decizia a fost confirmată de către secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

„Am vorbit în ultimul an de implicarea SPP-ului și a domnului Pahonțu în chestiuni de politică. Demnitari care sunt monitorizați, o bază de date care se strânge la acest domn. Decizia este firească. În momentul în care acest SPP, în loc să asigure siguranța demnitarilor, se ocupă de monitorizarea și spionarea demnitarilor și trimite informații unui singur om care face analiză pe ele, nu e în regulă”, a spus Ștefănescu, la Antena 3.

Serviciul de Pază şi Protecţie nu a fost notificat oficial că premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Cabinetului său ar dori să renunţe la serviciile SPP, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse oficiale. 

 

×
Subiecte în articol: viorica dancila lucian pahontu spp