x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce nu a fost invitat Tudorel Toader la şedinţa coaliţiei de la Sinaia

De ce nu a fost invitat Tudorel Toader la şedinţa coaliţiei de la Sinaia

05 Apr 2017   •   21:01
De ce nu a fost invitat Tudorel Toader la şedinţa coaliţiei de la Sinaia
Sursa foto: DIANA OROS

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu este invitat la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD de joi, nici la cea a Coaliţiei de guvernare, care va avea loc în aceeaşi zi, a precizat, miercuri, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Eu nu l-am invitat, pentru că nu e la subiect, nici la coaliţie, nici la parlamentari. Avem timp să vorbim şi eu şi oricine altcineva cu dumnealui", a declarat Dragnea la Sinaia.

Potrivit acestuia, pachetul de legi privind modificarea Codului penal, respectiv modificarea abuzului în serviciu, trebuie făcut public şi totodată să existe o amplă dezbatere în Parlament.

"Cu prag sau fără prag, ministrul Justiţiei trebuie să pună pe site acest proiect de lege. Din câte ştiu, trebuie să stea 30 de zile în dezbatere, să se întâlnească cu asociaţiile magistraţilor, să vedem care este forma finală care va veni în Parlament. Şi, până la urmă, vor conta foarte mult părerile specialiştilor şi sigur că şi în Parlament vor fi discuţii. Din punctul meu de vedere sunt importante două lucruri şi cred că sunt obligatorii - să fie respectată cu stricteţe decizia Curţii Constituţionale atât în considerente, cât şi în dispozitiv, iar pe de altă parte să fie foarte clar orice articol din Codul penal, pentru că discutăm de libertatea oamenilor. Dacă este cu prag, dacă este fără prag, dacă este un prag mai mic, mai mare - orice trebuie argumentat. Nici abuzul în serviciu, nici pragul de la acest articol nu reprezintă marile probleme naţionale ale României", a detaliat liderul PSD.

Întrebat dacă are ceva să-i reproşeze ministrului Tudorel Toader, Dragnea a arătat că "nu este furnizor de reproşuri'.

"Dar i-am spus public, eu am zis că îi voi susţine decizia, chiar dacă se supără marele moralist Traian Băsescu, dacă va fi bine argumentată, o decizie în stânga sau o decizie în dreapta. A făcut o fundamentaţie şi o argumentaţie foarte bună, bazată masiv pe motivarea deciziei CCR cu o concluzie care trebuia să aibă altă motivare. Asta este dezamăgirea mea", a arătat preşedintele PSD.

În opinia sa, nu s-ar pune problema retragerii sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, 'cel puţin nu în acest moment'.

"Din punctul meu de vedere, nu. Cel puţin nu în acest moment. Cred că domnul ministru, dincolo de experienţa foarte mare pe care o are şi expertiza pe care o are, trebuie să capete şi experienţă politică. Până la urmă este un guvern politic şi cred că va învăţa din neconcordanţele astea în comunicare, aşa le consider eu, şi trebuie totuşi să vină cu legile pe care le aşteaptă toată lumea", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: tudorel toader