x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce Zgonea se uită la documentare cu animale iar Dragnea, nu

De ce Zgonea se uită la documentare cu animale iar Dragnea, nu

27 Apr 2016   •   18:10
De ce Zgonea se uită la documentare cu animale iar Dragnea, nu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu se uită la documentare cu animale, ci la cele istorice, adăugând că nu a mâncat niciodată carne de antilopă.

"Rămânând în registrul ăsta, eu înţeleg că antilopele l-au mâncat pe crocodil. Dacă mă gândesc aşa, repede, în 2012 eram nişte antilope în faţa unui râu şi toţi de pe mal spuneau: hai să intrăm în râu şi eu am intrat în râu, m-au mâncat crocodilii ...", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat la ce fel de documentare se uită, Dragnea a spus că îl interesează foarte mult cele istorice.

"Eu mă uit la documentarele istorice, mă interesează foarte mult, nu prea mă uit la documentarele cu animale că nu e nevoie să mă uit la documentare, realitatea este atât de plină, încât nu...", a menţionat Dragnea.

El a adăugat că nu a mâncat niciodată carne de antilopă, dar, în general, carnea de vânat trebuie să stea la fezandat între 24 şi 48 de ore, "într-un baiţ care cuprinde vin alb, vin roşu, coniac, piper, dafin, putin oţet, lămâie şi alte ingrediente" care să o frăgezească, după care poate fi pusă pe grătar.

Fostul preşedinte executiv al PSD Valeriu Zgonea a comparat miercuri situaţia din PSD cu cea a antilopelor gnu care, în căutarea hranei, aleg să se arunce într-un râu plin cu crocodili, urmându-şi astfel masculul alfa.

"Mă uitam aseară la un documentar despre antilopele gnu. Şi în procesul lor de a căuta să ajungă acolo unde vor trec peste un râu. Şi masculul alfa sare în râu şi, fără să gândească, fără să simtă ceea ce se poate întâmpla cu ele, toate sar după masculul alfa. Singura problemă este că acel râu este renumit ca fiind plin cu crocodili. Aşa se află şi PSD-ul astăzi: scapă cine poate. Eu am atras atenţia că este o mare eroare dacă liderul nu-şi asumă responsabilitatea funcţiei pe care o are, fiind principalul partid din România. În rest, fiecare are conştiinţa împăcată, eu am conştiinţa curată că am atras atenţia în interiorul partidului că vulnerabilizăm tot partidul şi miile de candidaţi şi va fi un subiect de dezbatere până la toamnă cu privire la integritate. De aici, cei care au luat decizia trebuie să comunice", a spus Zgonea. AGERPRES

×