x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De la „nevrotici” la „coloana sonoră a vieţii”

De la „nevrotici” la „coloana sonoră a vieţii”

de Gabriela Antoniu    |    15 Mar 2012   •   21:00
De la „nevrotici” la „coloana sonoră a vieţii”

Aproximativ 50 de reprezentanti ai cadrelor militare disponibilizate au manifestat ieri in poarta sediului central al PDL din Modrogan, pre­zen­tand pedelistilor o lunga lista de re­ven­dicari. 'Sindicatul Cadrelor Mili­tare Disponibilizate a obtinut autori­za­tie de pichetare a sediilor PDL, UDMR si UNPR pana in 23 martie, cu drept de prelungire. Astazi (joi – n.r.) am venit la sediul PDL pentru ca au si conferinta de presa.

Suntem in cadrul Consiliului National al Societatii civile cu delegati din partea minerilor, a pensionarilor civili, a celor de la Sanitas si altii', a declarat pentru Agerpres Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). Mircea Dogaru a precizat ca au o lista de 104 revendicari, privind, intre altele, adoptarea mai multor legi in mod abuziv, dar ca in principal pro­tes­ta­tarii solicita 'demisia presedintelui Traian Basescu si organizarea de alegeri anticipate'.

Chiar in timpul protestului si in timp ce manifestantii strigau 'Jos Basescu', purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a sustinut o conferinta de presa la sediul central al partidului. Normal, Voinescu-Cotoi a fost intrebat cum comenteaza acest protest. 'Numarul de astazi al revistei Dilema Veche se cheama «Coloana sonora a vietii noastre». Ce se aude afara face parte din co­loa­na sonora a vietii noastre ca politicieni sau, daca vreti, mai mult ca mem­bri ai PDL', a raspuns Voinescu. Un raspuns pe masura unui alt ras­puns al lui Vonescu dat la izbucnirea valului de proteste din Capitala si din tara acum doua luni, in ur­ma demisiei lui Raed Arafat din Minis­terul Sanatatii.

Atunci, el a dat de inteles ca protestarii sunt niste 'ne­vrotici' care habar n-au despre ceea ce se intampla in sistemul sani­tar romanesc si, ca sa nu ramana ig­no­ranti, i-a trimis la film. 'Politicienii pot vindeca sau pot agrava nevrozele unei societati, mai ales cand e vorba de nevroze provocate chiar de ei. PDL raspunde pozitiv oricarei pro­puneri serioase de dialog, in sensul insanatosirii natiunii noastre.

In fond, fiecare dintre noi a fost, este sau va fi pacient. In incheiere, imi permit sa va invit sa vedeti sau sa revedeti filmul lui Cristi Puiu «Moartea domnului Lazarescu»', declara Sever Voinescu. El completa astfel lista reprezentantilor Puterii care s-au dedat la jignirea protestatarilor: Teodor Baconschi si 'mahala violenta si inepta', Iulian Urban si 'mentalitatea de viermi', si Mirel Axinte cu al sau 'mesaj pentru boi'. Singurul care a platit cu functia pentru etichetele si jignirile aduse protestatarilor a fost Teodor Baconschi, demis din fruntea Minis­terului Afacerilor Externe.

Revenind la Voinescu si a lui conferinta de presa, purtatorul de cuvant al PDL a mai spus ieri ca a inteles ca protestul din poarta sediului PDL este al 'rezervistilor' si ca re­ven­di­ca­ri­le sunt de natura financiara. 'Inteleg ca afara are loc un protest al re­zer­vistilor, inteleg ca au revendicari de natura financiara. Guvernul urmeaza sa se ocupe de revendicarile domniilor lor', a afirmat Voinescu.

×
Subiecte în articol: politica