x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De pe patul de spital, cu lacrimi în ochi, Valeriu Tabără îşi anunţă retragerea din politică

De pe patul de spital, cu lacrimi în ochi, Valeriu Tabără îşi anunţă retragerea din politică

12 Dec 2012   •   17:44
De pe patul de spital, cu lacrimi în ochi, Valeriu Tabără îşi anunţă retragerea din politică
Sursa foto: Adi Piclisan

Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, care nu a reuşit să obţină un nou mandat de parlamentar în Timiş, din partea ARD, a anunţat, de pe patul de spital, acolo unde este internat în urma unui accident rutier, că se va retrage din viaţa politică.

"Voi rămâne, probabil, în viaţa publică, dar cred că pe partea ştiinţifică. E normal să ai un regret, când ştii că de fapt ţi-ai făcut datoria. Cred că nimeni nu îmi poate reproşa ceva. Restul sunt bătălii electorale, dar la adresa mea personală nimeni nu poate să îmi reproşeze ceva", a declarat Tabără, cu lacrimi în ochi.

"Era de aşteptat această evoluţie politică şi cred că este un moment în care românii, probabil, se bucură, alţii reflectează, dar după aceea cred că toţi vor intra pe gânduri. Sunt multe lucruri de făcut în această legislatură, în primul rând numărul acesta foarte mare de parlamentari va permite o elasticitate a activităţii parlamentare. Cred că disputele politice vor continua", a mai spus fostul ministru.

Întrebat cum s-a produs accidentul în care a fost implicat, Valeriu Tabără a spus că totul s-a întâmplat din neatenţie şi din cauza oboselii.

Pe 7 decembrie, Tabără a fost implicat într-un accident rutier care a avut loc la ieşirea din localitatea Izvin spre Recaş, după ce autoturismul Dacia Logan pe care îl conducea a lovit un cap de pod, apoi s-a răsturnat.

Medicii timişoreni au anunţat că Valeriu Tabără a suferit fractură de femur bilaterală, fiind nevoie de o dublă intervenţie chirurgicală. O primă intervenţie chirurgicală, încheiată cu succes, a avut loc luni, a doua operaţie fiind programată săptămâna viitoare.

Tabără a candidat pentru cel de-al cincilea mandat de deputat, în colegiul electoral din zona Recaş din judeţul Timiş, şi a pierdut alegerile cu 19,74% din voturi, în faţa contracandidatului său de la USL, consilierul judeţean Catalin Tiuch, care a primit 55,17% din voturi.

×