x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declarația de avere a Adinei Vălean, verificată de Parlamentul European pe 12 noiembrie

Declarația de avere a Adinei Vălean, verificată de Parlamentul European pe 12 noiembrie

08 Noi 2019   •   09:39
Declarația de avere a Adinei Vălean, verificată de Parlamentul European pe 12 noiembrie
Sursa foto: Benoit BOURGEOIS

Adina Vălean dă testul declarației de avere pe 12 noiembrie, în Parlamentul European. Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI), care este abilitată să verifice eventualele conflicte de interese în cazul comisarilor europeni desemnaţi, se va reuni la 12 noiembrie pentru a analiza declaraţiile de avere ale candidaţilor francez, ungar şi român, informează EUobserver.

JURI a primit declaraţiile de avere ale candidaţilor francez şi ungar (Thierry Breton şi Olivier Varhelyi) şi aşteaptă până vineri seară documentele de la candidatul român.

Rovana Plumb, prima propunere a României pentru un post de comisar european, a picat testul declarației avere.

Intrarea în funcţie a Comisiei Europene conduse de Ursula Von der Leyen, prevăzută la 1 noiembrie 2019, a fost amânată până la 1 decembrie 2019, în urma respingerii de către eurodeputaţi a candidaţilor francez (Sylvie Goulard), ungar (Laszlo Trocsanyi) şi român (Rovana Plumb) propuşi iniţial la funcţia de comisar european.

Ulterior, Franţa a prezentat candidatura fostului ministru al economiei Thierry Breton, în timp ce Ungaria l-a propus pe actualul ambasador pe lângă Uniunea Europeană, Oliver Varhelyi.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis miercuri ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce în aceeaşi zi România a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Adina Vălean