x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declarația lui Klaus Iohannis legată de scandalul momentului

Declarația lui Klaus Iohannis legată de scandalul momentului

15 Feb 2018   •   20:19
Declarația lui Klaus Iohannis legată de scandalul momentului

Klaus Iohannis spune că atacul la adresa DNA este unul jalnic.

Președintele a mai declarat că a avut o întâlnire la Palatul Cotroceni cu Liviu Dragnea și cu premierul Viorica Dăncilă. În cadrul întâlnirii au discutat despre centrnarul României dar și despre mai multe proiecte care se află în desfășurare.

Iohannis a mai declarat că a discutat cu cei doi si despre problemele din justiție și că și-a manifestat nemulțumirea față de actualul scandal care are în centru Direcția Națională Anticorupție.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că "nişte penali" fac o încercare "disperată" şi "jalnică" să discrediteze DNA şi a reafirmat că această instituţie şi conducerea ei "fac o treabă foarte bună". 

"Avem oare a câta oară un scandal în spaţiul public şi cred că de data aceasta destul de multă lume se aşteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii. După părerea mea, această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet: după părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să-mi confirme că DNA-ul face treabă bună", a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai afirmat că nu vede, "momentan", motive de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

"Revocarea constat că e o preocupare intensă în spaţiul public. Momentan, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. (...) M-ar surprinde, aşa, cvasi peste noapte, să apară motive serioase şi fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni. 

AGERPRES/

 

Știre în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis