x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decretul semnat de Iohannis pentru desemnarea lui Oprea ca prim-ministru interimar a fost publicat în Monitorul Oficial

Decretul semnat de Iohannis pentru desemnarea lui Oprea ca prim-ministru interimar a fost publicat în Monitorul Oficial

22 Iun 2015   •   22:26
Decretul semnat de Iohannis pentru desemnarea lui Oprea ca prim-ministru interimar a fost publicat în Monitorul Oficial
Sursa foto: Klaus Iohannis (Karina Knapek/Intact Images)

ecretul prin care preşedintele Klaus Iohannis îl desemnează pe Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, "pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru de către Victor Ponta", a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial.

Citește și Klaus Iohannis l-a desemnat pe Gabriel Oprea premier interimar

În document se arată că desemnarea lui Gabriel Oprea de către şeful statului se face "în temeiul prevederilor art. 94 lit c), ale art.100 alin (1), ale art.107 alin (3) din Constituţia României, republicată, precum şi ale art.9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare" şi "având în vedere scrisoarea prim-ministrului, domnul Victor-Viorel Ponta".

Citește și Victor Ponta i-a trimis lui Klaus Iohannis actele medicale

Decretul pentru "desemnarea unui membru al Guvernului ca prim-ministru interimar", semnat luni de preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.445 din 22 iunie.

Sursa - Agerpres

×