x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demers - PUR va da in judecata CPC

Demers - PUR va da in judecata CPC

15 Noi 2004   •   00:00

PUR va actiona in judecata Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC), fiindca aceasta organizatie a refuzat sa vina cu lamuriri in legatura cu acuzatiile aduse unor candidati umanisti pentru Parlamentul Romaniei.

SILVIU SERGIU

"Aceasta este "transparenta" justitiarilor de ocazie, acesta este "respectul" lor fata de democratie, aceasta este masura "raspunderii" pe care si-o asuma calomniatorii. PUR va face toate demersurile politice, mediatice si juridice, in tara si in strainatate, pentru a demonstra esenta antidemocratica si imorala a actiunii "Coalitiei", caracterul ei anticonstitutional", a declarat ieri avocatul Sergiu Andon, lider al Departamentului "Initiative legislative" al PUR. El a explicat ca formatiunea umanista doreste sa-i identifice pe cei care au intocmit listele cu candidati indezirabili, "grupuri secrete de monitori si referenti ai "Coalitiei" impreuna cu initiatorii acesteia". In opinia lui Sergiu Andon, "acestia pot fi cercetati pentru asociere in vederea comiterii infractiunii de calomnie si impiedicarea prin orice mijloace a exercitarii dreptului de a fi ales". Liderul PUR a spus ca un alt obiectiv este de a vedea daca asociatiile care intra in componenta Coalitiei pentru un Parlament Curat isi respecta statutul de functionare.

Umanistii intentioneaza sa se adreseze si organismelor internationale la care sunt afiliate aceste organizatii, precum si Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) sau altor foruri internationale, "pentru clarificarea doctrinara si jurisprudentiala a unor astfel de demersuri periculoase". Nu in ultimul rand, umanistii s-au oferit sa acorde asistenta juridica persoanelor defaimate de CPC.

SCRISOARE
"Au trecut 4 zile de la difuzarea scrisorii deschise a membrilor Partidului Umanist din Romania (social-liberal) catre autorii manifestului "Voteaza cu ochii deschisi", fara ca grupul de colportori sa raspunda solicitarilor formulate"
Sergiu Andon

×
Subiecte în articol: politic