x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demisie - Patriciu renunta la sefia PNL Prahova

Demisie - Patriciu renunta la sefia PNL Prahova

de Monica Iordache Apostol    |    28 Ian 2006   •   00:00
Demisie - Patriciu renunta la sefia PNL Prahova

Omul de afaceri Dinu Patriciu a a-nuntat ca renunta la sefia filialei PNL Prahova. Demisia i-a fost, se pa-re sugerata de premierul Taricea-nu, intr-o incercare a acestuia de a-si repara imaginea grav sifonata.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a anuntat ca renunta la sefia filialei PNL Prahova. Demisia i-a fost, se pare, sugerata de premierul Tariceanu, intr-o incercare a acestuia de a-si repara imaginea grav sifonata.

Dinu Patriciu si-a dat ieri demisia din functia de presedinte al filialei PNL Prahova, ramanand membru al partidului. El a trimis o scrisoare Biroului Permanent Central al partidului, in care isi anunta decizia, dar in care nu da mai multe amanunte legate de motivele demisiei. Anuntul a fost facut de omul de afaceri liberal ieri-dimineata, intr-un interviu acordat Radio Total, in care insa vorbeste de "autosuspendare" din aceasta functie, pentru ca nu doreste sa aduca atingere partidului. "Imaginea asta de struto-camila care pasamite face si politica, desi nu mai fac de zece ani, nu ar fi adus vreun castig vreuneia dintre parti", a explicat Patriciu in interviu. Cateva ore mai tarziu, Patriciu incepe insa sa afirme cu tarie ca este vorba despre demisie de la sefia filialei Prahova. El a acuzat "isteria colectiva legata de relatiile presupus vinovate intre oamenii politici si cei de afaceri, isterie nascuta de oamenii politici" si a sustinut ca principiul care trebuie sa primeze este cel al prezumtiei de nevinovatie. Omul de afaceri liberal a sustinut ca nu s-a consultat cu premierul Tariceanu inainte de a hotari sa demisioneze si ca decizia era luata de mult.

MOTIVE. In scrisoarea adresata conducerii liberale, Patriciu afirma ca a demisionat "pentru ca liberalii romani sa nu mai fie acuzati de prieteni sau neprieteni interni (...) de fals denumita imixtiune a mediului de afaceri in sfera politicului". El adauga ca in legatura cu "onestitatea si legalitatea" afacerilor sale nu are a se justifica in fata colegilor liberali, sperand ca acestia "sa fie constienti de adevarul afirmatiilor" lui.

COINCIDENTA. Surse din apropierea premierului Calin Popescu Tariceanu afirma ca acesta i-a sugerat lui Patriciu sa renunte la sefia filialei, lucru care dovedeste incercarea lui Tariceanu de a se distanta, cel putin public, de omul de afaceri care l-a tarat pentru a doua oara intr-un scandal mediatic. Intamplator sau nu, demisia acestuia a venit la numai doua zile dupa ce fostul lider liberal Valeriu Stoica ii recomanda lui Tariceanu sa se delimiteze de Patriciu, iar acestuia din urma sa se autosuspende din partid. Functia lui Patriciu nu era insa de o importanta majora. Ca presedinte PNL Prahova, Patriciu facea parte din Delegatia Permanenta, singurul organism politic in care si-ar fi putut exprima punctele de vedere.

DIFERENTA
"Deosebirea fundamentala dintre creator si hot este ca primul ofera pe termen lung prosperitate atat lui, cat si comunitatii, pe cand celalalt se distruge si pe sine si distruge si speranta celor din jur" - Dinu Patriciu, fost lider al PNL Prahova

×
Subiecte în articol: politic patriciu prahova