x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demitere la Agentia de Strategii - Scandalul Orban ricoseaza in Guvern

Demitere la Agentia de Strategii - Scandalul Orban ricoseaza in Guvern

de Aniela Nine    |    28 Mar 2006   •   00:00
Demitere la Agentia de Strategii - Scandalul Orban ricoseaza in Guvern

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu "l-a demisionat" ieri pe seful Agentiei de Strategii Guvernamentale (ASG), Valeriu Turcan, dupa ce acesta a refuzat sa isi dea demisia din functia detinuta.

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu "l-a demisionat" ieri pe seful Agentiei de Strategii Guvernamentale (ASG), Valeriu Turcan (foto), dupa ce acesta a refuzat sa isi dea demisia din functia detinuta.
Cu doar cateva ore inainte ca Tariceanu sa semneze decizia de demitere a lui Turcan, sotia acestuia, deputatul Raluca Turcan, a vorbit pentru prima oara despre faptul ca sotului ei i se cerea de catre Tariceanu sa plece din fruntea ASG si a sugerat ca declaratiile pe care Ludovic Orban le-a facut in week-end la adresa sa au avut drept scop tocmai fortarea debarcarii sotului sau.

MOTIVATIE. In comunicatul de presa prin care Guvernul anunta demiterea lui Turcan, se precizeaza ca decizia vine ca urmare a activitatii nesatisfacatoare pe care ASG ar fi desfasurat-o pe setul de politici publice promovate de cabinetul Tariceanu de la inceputul mandatului. Pe fondul acestei nemultumiri, Tariceanu, la mijlocul lunii martie, i-a cerut demisia lui Valeriu Turcan, dar acesta a refuzat. In plus, Tariceanu se declara "surprins" ca pe un subiect care vizeaza relatii profesionale intre seful executivului si un secretar de stat, "intervine public sotia acestuia din urma, cu declaratii deplasate, care nu au nici o legatura cu realitatea".

DEZVALUIRILE SOTIEI. De partea cealalta, Raluca Turcan a legat aprecierile jignitoare pe care Orban le-a facut in week-end la adresa modului in care ea ar fi facut cariera politica de presiunea care se facea asupra sotului ei de a demisiona, caci, spune deputatul, ca membru al conducerii PNL, stie ca declaratiile pe care Ludovic Orban le face au girul partidului. "Eu nu cred in coincidente. Am spus si astazi ca primul-ministru a solicitat demisia sotului meu, care este presedintele ASG, iar el a spus ca refuza si isi asume sa fie dat afara, iar in clipa imediat urmatoare iese domnul Orban cu astfel de declaratii. Chiar nu cred in coincidente", a declarat Turcan, conform Mediafax. Intrebata daca in spatele declaratiilor lui Orban ar putea sta premierul Tariceanu, ea a raspuns : "Nu stiu daca in spate este Tariceanu, dar cert este ca lucrurile in PNL nu stau asa cum mi-as fi dorit si asa cum mi-am imaginat ca vor sta atunci cand am facut campania electorala". Turcan a mai spus ca a ridicat problema declaratiilor lui Orban in cadrul conducerii PNL, dar ca pozitiile membrilor BPN "nu au foarte incurajatoare". "Mi s-a spus ca, asa cum si eu m-am exprimat public in nenumarate randuri, asa a facut si domnul Orban", a afirmat deputatul PNL. In replica, Valeriu Turcan considera ca demiterea sa este determinata de divergentele aparute in relatia cu "consilierul de taina al premierului", Dorel Sandor.

INLOCUITOR. Noul sef al ASG este Alfred Bulai, prodecan al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic orban turcan