x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deplasări externe de 36,4 miliarde lei

Deplasări externe de 36,4 miliarde lei

26 Feb 2004   •   00:00
Deplasări externe de 36,4 miliarde lei

Programul de deplasări externe ale parlamentarilor in acest an include destinatii precum UE, SUA, Rusia sau China, dar si participări la reuniuni ale "Parlamentarilor pentru Actiune Globală" ori Asociatiei Internationale a Parlamentarilor pentru Agricultură, Silvicultură si Pescuit, informează Mediafax.

Conducerea Camerei are programate vizite in Bulgaria, Macedonia, Olanda, Spania, Canada, Tunisia. De asemenea, sunt trecute ca "posibile", vizite in Croatia, Slovenia, Ungaria. Reprezentanti ai Comisiei de politică externă vor face vizite in Albania, Croatia, Irlanda, Italia, Republica Moldova, Slovacia, Rusia. Destinatiile unor reprezentanti ai celorlalte comisii vor fi Albania si China (Comisia juridică), SUA, Rusia, Belgia (Comisia SRI), Bulgaria, (Comisia de integrare europeană), Serbia-Muntenegru (Comisia de invătămant), Slovacia si China (Comisia de administratie), Ungaria (Comisia de industrii). Deputati ai grupurilor parlamentare de prietenie vor merge in Marea Britanie, Turcia, Ungaria, Japonia, Liban. La nivelul Secretariatului General al Camerei sunt prevăzute două vizite in Franta.

Secretarul Camerei, deputatul PSD Tudor Mohora, a precizat că planul de relatii externe va trebui aprobat si intr-o sedintă comună a conducerilor Camerei si Senatului.

Pentru Camera Deputatilor, suma necesară in anul 2004 este de 36,4 miliarde lei, in care sunt cuprinse si primiri ale oficialilor străini in Romania, a afirmat deputatul. Mohora spune că in anii anteriori planul s-a realizat doar in proportie de 40%. (Gabriela Antoniu)


Mai putine plimbări ca in 2003

In programul de deplasări externe apar si vizite trecute doar ca "posibile", fiind in negociere. Tudor Mohora a precizat că vor avea loc, cu certitudine, deplasările parlamentarilor la reuniunile organismelor internationale, cum ar fi APCE, Parlamentul European, Adunarea Parlamentară NATO, AP-OSCE, Pactul de Stabilitate, Adunarea Parlamentară a Francofoniei, Adunarea Parlamentară a UEO, Adunarea Parlamentară a Initiativei Central-Europeană etc. "Majoritatea parlamentarilor - sigur, nu spun că nu sunt, cum spuneti dumneavoastră, si voiajori de meserie - este preocupată de campania electorală. Estimăm că vor fi mai putine deplasări decat anul trecut", a comentat el.

×
Subiecte în articol: politic