x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputat USR despre măsurarea temperaturii în magazin: Unele discuții sunt hilare

Deputat USR despre măsurarea temperaturii în magazin: Unele discuții sunt hilare

25 Mai 2020   •   11:14
Deputat USR despre măsurarea temperaturii în magazin: Unele discuții sunt hilare

Deputatul USR Stelian Ion spune că, prin Constituție, este permisă restrângerea unor drepturi, dacă acest lucru este pe o perioadă limitată de timp și e justificat pentru a proteja sănătatea publică. Ion a afirmat, la RFI, că unele discuții sunt „hilare”.

Deputatul USR Stelian Ion a spus la RFI că în spațiul public s-a conturat un trend care se opune măștilor obligatorii și luării temperaturii la intrarea în magazine și instituții ale statului.

Stelian Ion spune că trebuie făcută diferența „între susținerile politicienilor, care se bazează, mai ales cei din PSD, am observat că au prins această manie de a se sui pe niște subiecte care devin controversate și de a se folosi de temerile și de fricile oamenilor. Deci vreau să facem diferența între declarațiile politicienilor, care se suie pe aceste temeri, cu mai multă sau mai puțină inteligență, cum spre exemplu a făcut deputatul Cătălin Rădulescu deunăzi și temerile legitime ale oamenilor, pentru că în momentul în care ți se restrâng drepturi și libertăți și acum se restrâng anumite drepturi și libertăți, oamenii au posibilitatea și trebuie să aibă dreptul să își exprime opinia și chiar să considere să protesteze”.

Deputatul USR atrage atenția că epidemia nu a trecut.

„Acum, ne aflăm în plină pandemie, nu a trecut pericolul, ne aflăm într-o stare de alertă. Autoritățile s-au bazat pe niște studii și pe niște informații medicale, au propus niște măsuri, măsurile acestea sunt restrictive de drepturi, dar și Constituția noastră permite restrângerea exercițiului unor drepturi, dacă această restrângere este pe o perioadă limitată de timp și este justificată de data aceasta pentru a proteja sănătatea publică”.

Deputatul USR consideră că „purtarea măștii e o chestie nesuferită, mai nesuferită decât luarea temperaturii la intrarea în magazin sau în instituții, dar s-a spus, s-a documentat că măsura asta este o măsură bună, pentru a limita gradul de contagiozitate al acestui virus. Deci eu cred că trebuie să acceptăm această măsură pe o perioadă limitată de timp”.

În opinia sa, „chestiunea cu măsurarea temperaturii, dincolo de discuțiile astea hilare, se ridică alte probleme aici, nu de faptul că îți sunt furate datele personale, așa cum spun unii sau că ți se afectează sănătatea. Dimpotrivă, nu ți se iau datele personale, nu ești trecut pe niciun tabel și în nicio bază de date, deci nu îți sunt afectate drepturile legate de protecția datelor cu caracter personal”, a mai spus deputatul USR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Stelian Ion