x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţi - PD boicotează lucrările din Parlament

Deputaţi - PD boicotează lucrările din Parlament

de Carmen Vintila    |    31 Oct 2007   •   00:00

Deputaţii nu au reuşit ieri să dezbată nici un proiect de pe ordinea de zi. Profitănd de faptul că PC a cerut o pauză de consultări, aleşii nu s-au mai intors in sală decăt la ora votului final. Unde, in loc să-şi voteze legile, s-au certat pe procedură, s-au acuzat reciproc că nu asigură cvorumul de şedinţă şi au incheiat cu apel nominal. Disputa au stărnit-o repezentanţii PD şi PLD, care, supăraţi pe PNL şi pe UDMR că au doar căţiva deputaţi in sală, au părăsit şedinţa, special pentru a nu mai fi cvorum. "Ei au plecat in campanie, şi noi să le facem majoritate?!", explicau pediştii pe holuri protestul politic, pe care il vor aplica şi la comisii.


ACUZAŢII. In acelaşi timp, in plen, liberalul Horea Uioreanu ii acuza că "işi primesc diurna de la Cotroceni", şi ca atare ar fi mai bine să-şi piardă timpul pe acolo, iar ei să fie lăsaţi să lucreze. "Aveţi probleme cu vederea , a fost acuzat Valer Dorneanu de liberalul Calimente Mihăiţă pentru că a susţinut că este cvorum. "Ba, dumneavoastră aveţi probleme cu Regulamentul", i-a dat replica Dorneanu. PSD a cerut apel nominal pentru a se vedea clar "cine e la muncă şi cine nu". "Nu mergem pe ideea imi iau jucăriile şi plec pentru că vecinul
m-a tras de codiţe!", a spus Aura Vasile. Zis şi făcut. Apelul a arătat că sunt prezenţi 208 deputaţi. Nemulţumit, democratul Valeriu Tabără şi-a exprimat indoielile cu privire la corectitudinea apelului, acuzănd că Viorel Hrebenciuc a fost trecut prezent, deşi nu a fost in sală. In cele din urmă, şedinţa a fost declarată inchisă, şi preşedintele Bundenstagului, Norbert Lammert, a susţinut o alocuţiune in faţa unei săli pe jumătate goală.


ŞI LA COMISII. PD a continuat boicotul lucrărilor şi in cadrul comisiilor. Membrii Comisiilor juridic şi de apărare nu au putut discuta Statutul ofiţerului de informaţii, pentru că nici una din cele două comisii nu a avut cvorum de şedinţă. Deputaţii veniseră puşi pe treabă, insă deputatul PD Daniel Buda le-a tăiat elanul invocănd probleme de procedură, fiind absenţi de la lucrări reprezentanţi ai mai multor partide. Liberalii i-au acuzat pe democraţi că incearcă să "torpileze" lucrările comisiilor, iar deputatul PC Sergiu Andon a susţinut că pediştii au doi colegi pe hol care nu vor in mod intenţionat să intre la şedinţă. După ce colegii de la apărare au plecat, deputaţii jurişti au constatat că nu au cvorum nici pentru proiectele cu care au fost ei sesizaţi şi şedinţa a fost inchisă. "asta este doar inceputul!", şi-a avertizat Buda colegii.

×
Subiecte în articol: politic