x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţi - Vorbă multă, muncă puţină

Deputaţi - Vorbă multă, muncă puţină

de Oana Stancu Zamfir    |    16 Apr 2008   •   00:00

Deputaţii au fost puşi pe harţă ieri, încă de la prima oră. Mircia Giurgiu (independent), Emilian Frâncu (PNL) şi Aurel Vlădoiu (PSD) i-au sărit în cap vicepreşedintelui PD al Camerei, Ioan Oltean, desemnat să conducă şedinţa dedicată declaraţiilor politice, pentru că nu a fost în sală cînd au sosit ei la serviciu.

Deputaţii au fost puşi pe harţă ieri, încă de la prima oră. Mircia Giurgiu (independent), Emilian Frâncu (PNL) şi Aurel Vlădoiu (PSD) i-au sărit în cap vicepreşedintelui PD al Camerei, Ioan Oltean, desemnat să conducă şedinţa dedicată declaraţiilor politice, pentru că nu a fost în sală cînd au sosit ei la serviciu. “Este o sfidare la adresa noastră, care am venit de dimineaţă, prin ploaie, să prezentăm declaraţiile referitoare la situaţia din judeţ”, a spus Vlădoiu. Cel mai enervat de situaţie a fost Frâncu, care a făcut un efort să vină “pe această vreme cîinoasă”, iar Oltean a închis şedinţa “la 9 fără cinci minute” şi nu a vrut nici măcar să trimită secretariatul tehnic pentru ca ei să depună declaraţiile în scris. “Eu la 8:30 am fost în sală şi nu era decît un deputat. Cînd a venit şi al doilea am deschis şedinţa, care a continuat pînă cînd ultimul vorbitor prezent şi-a epuizat declaraţia politică”, s-a apărat Oltean, acuzîndu-l pe Frâncu că i-a vorbit la telefon “pe un ton ameninţător”. În final s-a decis ca declaraţiile politice să fie depuse în scris.

 

CIANURI. Pentru scurt timp spiritele s-au potolit. Apoi s-au certat o oră pe proiectul privind interzicerea cianurilor. Deputaţii l-au retrimis însă la comisie, pentru a se negocia dacă rămîne forma iniţială, care prevedea interzicerea cianurii, sau forma adoptată de PD şi PSD la comisie, reducerea treptată a folosirii cianurii. La legea berii, respinsă în vara anului trecut, nu au fost definitivate dezbaterile pentru că nu a mai fost timp, iar aleşii oricum nu înţeleseseră “pe ce bază” trebuie să rediscute legea.

×
Subiecte în articol: politic