x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii au votat salarii mai mari de la 20% până la 25%

Deputaţii au votat salarii mai mari de la 20% până la 25%

de Sînziana Duţă    |    17 Mai 2017   •   08:30
Deputaţii au votat salarii mai mari de la 20% până la 25%
Sursa foto: Diana Oros

Camera Deputaților a adoptat, ieri, o serie de măsuri fiscal-bugetare care prevăd majorarea între 20% a salariilor mai multor categorii bugetare printre care personalul din cadrul agențiilor pentru protecția mediului și ANPC și majorarea cu 25% a salariului medicilor din apărare, ordine publică și siguranță națională. Deputații au votat și un amendament potrivit căruia studenții vor primi bursă și în perioada vacanței de vară. Camera Deputaților este for decizional.

Începând cu 1 iunie, salariile personalului din oficiile teritoriale pentru întreprinderile mici și mijlocii și cooperație, personalului din Agenția Naționale pentru Protecția Mediului, agențiile județene pentru protecția mediului și gărzilor naționale de mediu vor fi mai mari cu 20%. De majorarea veniturilor va beneficia şi personalul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cel al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi al comisariatelor regionale şi judeţene pentru protecţia consumatorului. Decizia a fost adoptată în plenul Camerei Deputaților cu 232 voturi „pentru”, 21 „împotrivă” și o singură abținere. Potrivit amendamentelor votate de deputați, salariile medicilor din apărare, ordine publică și siguranță națională vor fi şi ele majorate cu 25%. Această majorare a fost asumată în comisii de toţi parlamentarii PSD, ALDE, PNL şi minorităţi, cu excepţia USR. Tot de la 1 iunie, personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, medicii militari din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, indiferent de funcţia pe care sunt încadraţi, pot opta în locul soldei de funcţie sau salariului de funcţie, gradaţiilor şi soldei salariului de comandă după caz, pentru salariu de bază stabilit pentru o funcţie echivalentă potrivit prevederilor din familia ocupaţională „Sănătate”, la care se adaugă solda de grad, salariul gradului profesional deţinut.

Deputații nu au uitat nici de studenți

În cadrul ședinței de plen de ieri, deputații au decis totodată ca studenții să primească bursă și în perioada vacanței de vară, motivând că aceștia au foarte multe activități extracuriculare în această perioadă. Bursa este oferită studenților „pentru eforturile depuse și protecția socială a acestora”, iar cuantumul ei este de 201 lei, potrivit unui amendament al PNL. Plenul Camerei a respins însă amendamentul care prevedea ca gratuitatea pe transportul feroviar să se acorde studenţilor indiferent de vârstă.

Camera Deputaţilor a fost for decizional în legătură cu proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare care prevede majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază aflate în plată pentru mai multe categorii de personal.

Majorările salariale au trecut lejer de Camera Deputaţilor prin votul majorităţii PSD-ALDE-UDMR

×
Subiecte în articol: deputati salarii