x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii, găzduiţi in două hoteluri

Deputaţii, găzduiţi in două hoteluri

de Carmen Vintila    |    06 Dec 2007   •   00:00

Camera Deputaţilor va plăti in anul 2008 cu 9,2% mai mult decăt anul trecut pentru cazarea aleşilor. Pentru că nici anul viitor nu vor avea un hotel doar al lor, deputaţii care nu au domiciliul in Bucureşti se vor caza, ca de obicei, la hotelurile Bucureşti şi Monte-Nelly, după cum a decis ieri conducerea Camerei.

Cazare mai scumpă


Camera Deputaţilor va plăti in anul 2008 cu 9,2% mai mult decăt anul trecut pentru cazarea aleşilor. Pentru că nici anul viitor nu vor avea un hotel doar al lor, deputaţii care nu au domiciliul in Bucureşti se vor caza, ca de obicei, la hotelurile Bucureşti şi Monte-Nelly, după cum a decis ieri conducerea Camerei. In urma negocierilor purtate de reprezentanţii Camerei cu cei ai hotelurilor, s-a stabilit că pentrul anul 2008 aleşii vor plăti 127 de lei pe zi pentru o cameră cu un pat, 244 de lei pentru una dublă şi 330 de lei pentru un apartament. Anul trecut, aproximativ o sută de deputaţi au fost cazaţi in cele două hoteluri.

Â

BANI PENTRU NATO. Tot in şedinţa de ieri, mai-marii Camerei au aprobat şi lista cu cheltuielile Summit-ului NATO. Pentru că este una dintre instituţiile implicate in organizarea evenimentului, Camerei Deputaţilor i-a fost suplimentat bugetul pe anul viitor cu 25.460.000 lei. Summit-ul se va desfăşura in perioada 2-4 aprilie 2008 la Palatul Parlamentului, iar pentru buna desfăşurare a lucrărilor deputaţii vor face o serie de investiţii. Aşadar, vor fi cumpărate camere video, monitoare, aparate de control bagaje, porţi detecţie metale, radiotelefoane. Nu vor lipsi

calculatoarele, copiatoarele, televizoarele, pe care vor fi afişate informaţiile, sistemele de transmisii video şi aparatele de aer condiţionat. De asemenea, vor mai fi cumprate 100 de LCD-uri, o masă de consiliu, cinci seturi de canapele cu fotolii din piele, dar şi 30 de fotolii simple. Şi pentru ca oaspeţii să se simtă ca acasă şi in privinţa măncării, se va achiziţiona o linie de autoservire cu acces pe două intrări, de pe urma căreia se vor bucura ulterior şi deputaţii.

×
Subiecte în articol: politic