x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii măresc salariile din UMP

Deputaţii măresc salariile din UMP

de Monica Iordache Apostol    |    26 Oct 2010   •   00:00

Deputaţii vor să mărească salariile personalului din Unitatea de Management al Proiectului (UMP), din cadrul Ministerului Economiei, personal care se ocupă de gestionarea creditelor externe de la bănci precum Banca Mondială sau Banca Europeană de Investiţii.

Deputaţii au discutat ieri Ordonanţa 114/2009, care sistează, printre altele, acordarea de tichete de masă şi înfiinţarea pensiilor pentru agricultori. Parlamentarii au  modificat doar articolul referitor la salarizarea personalului din UMP, care, conform Ordonanţei, este plătit la nivelul funcţionarilor din Ministerul Economiei.  

Deputaţii au considerat că angajaţii UMP trebuie plătiţi cu maximum 300 de dolari pe zi şi trebuie să primească şi diferenţa de bani pierdută de la emiterea ordonanţei, adică din decembrie 2009. Ministerul Finanţelor nu a susţinut amendamentul, pe motiv că un angajat al UMP ar ajunge, dacă ar primi doar 150 de dolari pe zi, la un salariu brut lunar de peste 10.000 de lei, în timp ce preşedintele are doar 7.000 de lei, iar un deputat 5.000 de lei.

×
Subiecte în articol: politic