x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii nu vor mai relua votul în cazul lui Adrian Năstase

Deputaţii nu vor mai relua votul în cazul lui Adrian Năstase

24 Iun 2009   •   00:00
Deputaţii nu vor mai relua votul în cazul lui Adrian Năstase

După decizia privind reluarea votului în cazul Adrian Năstase în prima şedinţă din toamnă, plenul Camerei Deputaţilor a hotărât ca votul să nu mai fie reluat deloc. Votul a fost contestat de deputaţii PSD şi UDMR, care au acuzat-o pe Roberta Anastase că încalcă Regulamentul.

UPDATE După o pauză de consultare de cinci minute, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a propus ca votul să nu mai fie reluat la toamnă, "pentru a nu crea precedente pe niciun proiect de lege", informează Mediafax, citată de antena3.ro.

Camera Deputaţilor a decis, iniţial, în şedinţa de miercuri, reluarea voturilor pentru admisibilitatea cererii procurorului general în cazul Adrian Năstase, Legea Camerelor de Comerţ şi Legea SRR şi SRTv în prima şedinţă de toamnă.

Plenul Camerei a decis, marţi, sistarea discuţiilor procedurale în privinţa celui de-al doilea proiect de hotărâre privind reluarea votului de începere a urmăririi penale în cazul Năstase şi să ceară procurorului general lămuriri cu privire la la dosarele vizate.

După votul favorabil al plenului privind "inadmisibilitatea" cererii procurorului general Laura Kovesi, democrat-liberalii au reclamat existenţa unei erori de redactare care ar fi făcut ca votul să fie acordat pentru un alt dosar. Social-democraţii nu au cedat, apreciind că e vorba de acelaşi dosar, dar numerotat greşit. Cum partenerii de guvernare nu dădeau semne că ar renunţa la propriile poziţii, reprezentanţii mai plicitisiţi şi exasperaţi ai Opoziţiei au cerut, prin vocea udemeristului Marton Arpad, lămuriri de la procuroul general cu privire la erorile procedurale constatate.

Totul a pornit de la votul dat de 116 deputaţi pentru indamisibilitatea cererii lui Kovesi de reluarea problemei dosarului Zambaccian 1 în baza prevederilor noului Regulament al Camerei. Cum doar 100 de parlamentari s-au pronunţat în favoarea solicitării, iar alţi 10 s-au abţinut, plenul a luat act de inadmisibilitatea acestei cereri.

Decizia plenului a rămas în vigoare doar câteva minute. Reprezentanţii PDL au continuat să facă valuri, propunând supunerea la vot a solicitării Laurei Kovesi pe motiv că votul deja deja dat vizează concluzia de inadmisibilitate formulată de comisia de regulament şi nu cererea procurorului general, fiind două docuemnte diferite. (V.A.)


×
Subiecte în articol: politic votul