x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul AKM şi-a luat concediu şi s-a autosuspendat

Deputatul AKM şi-a luat concediu şi s-a autosuspendat

de Marius Gîrlașiu    |    21 Mar 2017   •   08:56
 Deputatul AKM şi-a luat concediu şi s-a autosuspendat
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat din PSD, după ce a ameninţat într-un interviu că poate folosi “oricând, imediat” mitraliera AKM cu care a tras la Revoluţie. Parlamentarul degrabă vărsătoriu de sânge şi-a luat şi concediu medical, pentru a-şi face analizele în străinătate.


Scandalul mediatic în care a fost implicat i-a căzut greu deputatului-mitralieră. Cătălin Rădulescu a intrat opt zile în concediu, solicitarea sa fiind aprobată ieri de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. Pesedistul a cerut opt zile de odihnă cu plată, însă conducerea Camereit i-a a aprobat doar cinci zile de concediu cu plată şi trei zile fără plată, deoarece a beneficiat deja de trei zile de concediu. Conform solicitării, Rădulescu a cerut concediu în perioada 20 - 23 martie şi 27 - 30 martie pentru a-şi "putea face analizele în străinătate". "Starea mea de sănătate nu este foarte bună. Vă menţionez că în mandatul 2012 - 2016 nu am luat nicio zi de concediu", s-a plâns Rădulescu în cererea depusă. Mai mult, parlamentarul colecţionar de arme s-a autosuspendat din PSD în urma semnalelor primite recent din partea lui Liviu Dragnea. “Sunt de multă vreme în PSD şi mă doare să văd că partidul alături de care am fost la bine şi la greu suferă datorită unor discuţii în jurul numelui meu. Am decis să mă autosuspend şi să pun la dispoziţia conducerii partidului toate datele care să facă lumină în chestiunea în care am fost implicat”, a explicat Rădulescu.

 

A minţit că are mitralieră AKM

Săptămâna trecută, deputatul a fost audiat la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul în care procurorii fac cercetări in rem pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, după interviul în care Rădulescu a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească “imediat”. Potrivit unor surse din Parchet, audierile au avut loc miercurea trecută, pe data de 15 martie. Vinerea trecută, poliţiştii argeşeni au anulat permisul de port-armă al deputatului PSD, după ce au efectuat verificări la domiciliul acestuia. Oamenii legii au descoperit că Rădulescu păstra acasă un pistol-mitralieră UM de colecţie (fabricat la Cugir) fără piedica de siguranţă şi au descoperit muniţie care nu se potrivea armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal (o puşcă de vânătoare Browning cu alice). Social-democratul s-a ales cu o amendă de 2500 de lei şi are termen zece zile pentru a preda, potrivit legii, cele două arme pe care le deţine.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.

Pesedistul Cătălin Rădulescu a bravat după interviu, lăudându-se în direct la televizor că “şi-a bătut joc” de cei doi jurnalişti care l-au intervievat.

×
Subiecte în articol: catalin radulescu