x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deranj mare! - Ofensiva PNL impotriva lui Stolo

Deranj mare! - Ofensiva PNL impotriva lui Stolo

de Gabriela Antoniu    |    11 Dec 2006   •   00:00

De la anuntul platformistilor ca vor pune bazele Partidului Liberal Democrat si vor colabora cu PD, liberalii, in frunte cu premierul Tariceanu, au lansat un atac fara precedent la adresa lor, tinta predilecta fiind Theodor Stolojan. Ultimul care si-a adus obolul este Decebal Traian Remes.

ATAC DUR. Stolojan & Co sunt tocati marunt de liderii PNL

De la anuntul platformistilor ca vor pune bazele Partidului Liberal Democrat si vor colabora cu PD, liberalii, in frunte cu premierul Tariceanu, au lansat un atac fara precedent la adresa lor, tinta predilecta fiind Theodor Stolojan. Ultimul care si-a adus obolul este Decebal Traian Remes.

Noul secretar general al PNL, Decebal Traian Remes, l-a atacat ieri dur pe liderul Platformei liberale, afirmand ca Theodor Stolojan "a fost sluga la comunisti si neocomunisti, la cauciucuri uzate si la «petrolistii» aciuiti pe platforma RAFO". "Stolojan doreste cu disperare ca liberalii (lumea) sa uite ca a fost sluga la comunisti si neocomunisti, la cauciucuri uzate si la «petrolistii» aciuiti pe platforma de la Gheorghe-Gheorghiu Dej (RAFO Onesti)", sustine Remes intr-o declaratie de presa.

"Theodor Stolojan spera ca lumea nu va observa ca are musca pe caciula, cand face un tur ca-n zborul bezmetic al fluturelui spre lampa care-i parjoleste aripile. De aceea, Stolojane, invata-i pe ciracii tai: «Fluturas, nu mai ai aripioare.....». Si daca ma intrebi cine-i contele, iti recomand sa-l citesti pe Jean Bart, cel care a scris: «Jurnal de bord»", continua Remes. El arata ca Theodor Stolojan sustine "sus si tare" ca motivul pentru care a fugit de confruntarea directa, statutara si democratica din Congresul PNL ar fi faptul ca pentru Calin Popescu Tariceanu nu conteaza decat sa ramana la putere. "Drept este ca pentru Stolojan conteaza mai multe lucruri: sa ne faca sa uitam ca unica sa realizare ca prim-ministru a fost confiscarea valutei, sa ne faca sa uitam ca a identificat valoarea intr-un bolsevic", afirma Remes.

"UN PERSONAJ RASUFLAT". O declaratie intr-o nota asemanatoare a facut si liderul PNL, la scurt timp dupa ce presedintele PD, Emil Boc, a anuntat disponibilitatea democratilor de a discuta cu PLD, iar Stolojan ca pe viitor PLD va putea fuziona cu actualul PNL, dar fara grupul condus de Calin Popescu Tariceanu. Daca gestul PD a fost catalogat drept inamical de catre Tariceanu, Stolojan a fost practic desfiintat. "Stolojan e teleghidat si conditionat de trecutul lui, un personaj rasuflat care ar trebui sa isi vada de batranetile lui", a spus Tariceanu sambata, intr-o emisiune televizata. Un comunicat al Biroului de presa al PNL a reluat ieri din ideile lui Tariceanu. "Theodor Stolojan nu a avut niciodata curajul sa intre intr-o competitie deschisa, pe baza de vot uninominal, dar a recunoscut intotdeauna valoarea, e drept, a altora, a oamenilor care l-au pus in diverse functii", se mai arata in comunicat. PNL sustine ca intelege "supararea lui Theodor Stolojan al carui mandat de prim-ministru a avut rezultate catastrofale pentru Romania, motiv pentru care critica plin de invidie pe oricine are succes". "De aceea, ii cerem lui Theodor Stolojan ca singurel, fara sufleur cu care s-a obisnuit, sa numeasca 5 (cinci) neindepliniri ale programului de guvernare, conform calendarului de punere in practica, si care sa i se impute premierului Tariceanu", precizeaza comunicatul Biroului de presa al liberalilor. In replica, deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu, membri ai Platformei liberale, isi exprima dezamagirea fata de "limbajul suburban" folosit de Calin Popescu Tariceanu la adresa lui Theodor Stolojan si il ataca dur, la randul lor, pe Tariceanu, numindu-l "frustrat" si "ranchiunos".

PLD - 8,5% DIN VOTANTII ALIANTEI
45,2% dintre romani ar vota cu Alianta D.A. PNL-PD daca duminica viitoare ar fi alegeri anticipate, releva un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale (BCS) dat publicitatii ieri. 22,7% ar vota cu PSD, 11,1% - PNG, PRM - 9,3%, UDMR - 5,7%, PIN - 2,2%, PNTCD - 1,6%, iar PC - 1,1%. Ponderea absenteistilor si a celor nehotarati este de 25%. Daca Alianta D.A. s-ar destrama, 53% dintre votantii Aliantei ar vota la urmatoarele alegeri cu PD, 33% cu PNL, 8,5% cu PLD, 4,5% nu s-au hotarat, iar 1% nu stiu. Daca partidele din Alianta ar candida pe liste separate, PD ar obtine 54%, PNL - 40%, alt partid - 2%. Nu ar vota 0,5%, sunt nehotarati 3,5%. Stolojan a anuntat infiintarea PLD la 7 decembrie, iar sondajul a fost realizat in perioada 29 noiembrie-4 decembrie.

"STOICA SASAIE DE ZOR PE LA TELEVIZIUNI"
Nici Valeriu Stoica (foto) nu a scapat tirului liberal. "De zile bune, in incercarea de a justifica formarea unui partid nou, Valeriu Stoica sasaie de zor pe la televiziuni: «Nu noi ne-am rupt de PNL»", se arata intr-un comunicat remis de Biroul de presa al PNL. "Este un mare adevar si este pentru prima oara, dupa mult timp, cand Valeriu Stoica nu minte, pentru ca nu se putea rupe ceva ce nu apartine trunchiului liberal! De aceea, partidul cu care ameninta Valeriu Stoica poate fi democrat, poate fi oricum popular, poate fi oricum, dar in nici un caz liberal", sustine PNL.
×