x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dezbateri publice - Reprezentantii Aliantei au lipsit

Dezbateri publice - Reprezentantii Aliantei au lipsit

19 Oct 2004   •   00:00

Echipele tehnice ale partidelor insarcinate cu pregatirea dezbaterilor publice pe marginea programelor de guvernare au avut ieri o prima intalnire, la care au decis ca aceste confruntari sa se desfasoare in fiecare zi de marti, sa aiba o durata de doua ore si sa se defasoare la Palatul Parlamentului.

MONICA IORDACHE, DANA PICIU

REFUZ. Liberalii si democratii nu au vrut sa participe la o dezbatere organizata "pe picior"
Clubul Roman de Presa a fost solicitat sa modereze dezbaterile. Discutiile de ieri au avut insa loc in absenta reprezentantilor Aliantei PNL-PD, fiind prezenti doar cei ai PSD, PUR, PRM si UDMR. Liberalii si democratii au protestat astfel fata de faptul ca invitatia la aceasta intrunire, initiata de Uniunea PSD + PUR, le-a fost transmisa cu numai o ora inaintea inceperii ei si au spus ca este "neserioasa" o asemenea invitatie "pe picior". Deputatul PSD Dan Nica, membru in echipa tehnica a Uniunii PSD + PUR, a declarat ca absenta celor doua partide arata "frica si teama" de aceste dezbateri, iar deputatul PRM Daniel Ionescu a aratat ca este o "fronda" din partea PNL si PD sa nu participe la dezbateri.

PROPUNERE SIMILARA. Conducerea Aliantei PNL-PD a adresat si ea o scrisoare Clubului Roman de Presa, in care solicita formarea unei comisii din reprezentanti ai CRP si ai partidelor politice, care sa stabileasca un regulament de conduita a candidatilor in timpul dezbaterilor, sa aleaga un loc, altul decat studiourile tv sau institutiile politice, si sa selecteze moderatorii si subiectele discutate. Liberalul Varujan Vosganian a afirmat ca Alianta are pregatiti mai multi "comunicatori" pentru fiecare tema care va face obiectul dezbaterilor dintre partid, acestia nefiind si potentialii ministri pe domeniile respective. "In viziunea noastra, Guvernul se va restrange, iar temele existente sunt mai multe decat numarul de ministere", a mai spus Vosganian.

×
Subiecte în articol: politic