x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DGIPI nu va fi desfiinţat, ci transformat într-o structură europeană

DGIPI nu va fi desfiinţat, ci transformat într-o structură europeană

31 Mar 2009   •   00:00

Ministrul de Interne, Dan Nica a declarat ieri, de la ieşirea de la audierile de la Comisia de Aparare că DGIPI nu va fi desfiinţat, ci va fi transformat într-o structură europeană, care se va baza pe oameni şi pe pregătirea acestora.



Ministrul de Interne a declarat că va transforma DGIPI într-o instituţie europeană, argumentând că 90% dintre infractori sunt prinşi pe baza informaţiilor furnizate de angajaţii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Nica a mai spus că serviciul va fi reformat. "Au fost foarte multe întrebări legate de modul de acţiune a structurilor MAI, de eficienţă a acestor acţiuni  În legătură cu scandalul de la DGIPI, bosul de la Interne a precizat că, în cadrul audierilor s-a discutat şi despre scandalul de la DGIPI  şi că este nevoie de o abordare legislativă foarte serioasă în cazul numirilor.

Ministrul susţine că şeful DNA, Daniel Morar, nu l-a informat în legătura cu ancheta "Doi şi-un sfert", în momentul în care a cerut aviz, pe motiv că în acest fel ar fi fost încălcat secretul urmăririi penale.

Totodată, Nica a menţionat că fişa profesională a lui Cornel Şerban, fostul şef de la DGIPI, arată că acesta şi-a făcut treaba. "Fişa personală a acestui fost director al DGIPI arată că peste tot unde a lucrat a avut calificativul foarte bine", a spus Nica.

×
Subiecte în articol: politic DGIPI