x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaconescu despre declaraţiile lui Voronin: "Sunt elemente ce ţin de gradul de civilizaţie"

Diaconescu despre declaraţiile lui Voronin: "Sunt elemente ce ţin de gradul de civilizaţie"

26 Mai 2009   •   00:00

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, astăzi, întrebat despre acuzaţiile lui Voronin la adresa unor lideri români, că o simplă declaraţie nu poate genera un proces de analiză de politică internă şi a adăugat că "restul elementelor ţin de gradul de civilizaţie al celui care le emite".

"Din punctul nostru de vedere nu avem niciun fel de probleme sub aspectul formal politic. Nu avem ce să ne reproşăm. Nu înseamnă că o simplă declaraţie poate genera un proces de analiză politică internă pentru că nu este cazul", a spus ministrul, citat de Mediafax.

El a insistat asupra faptului că aspectele legate de participarea României la procesul european se discută în interiorul UE. "Restul elementelor nu ţin de politica statului român, ţin de gradul de civilizaţie al celui care le emite", a completat ministrul.

Întrebarea a fost formulată în contextul recentelor declaraţii făcute de Vladimir Voronin.

Astfel, pagina electronică a agenţiei RIA-Novosti a relatat că preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a cerut Uniunii Europene să ia măsuri împotriva politicienilor români responsabili pentru revoltele antiguvernamentale de luna trecută din Chişinău.

"De ce structurile europene nu îi pun pe politicienii români la locul lor?", a declarat Voronin într-un interviu pentru RIA Novosti. "Avem relaţii bune cu UE. Şi acum lucrăm la un nou plan pentru dezvoltarea relaţiilor noastre. Şi noi credem că UE ar trebui să îi pună la locul lor pe acei oficiali nechibzuiţi, oricare ar fi poziţia sau statutul lor", a adăugat el.

Eşecul UE de a ţine sub control "un astfel de individ scăpat de sub control precum (preşedintele român Traian) Băsescu" s-ar putea dovedi "foarte periculos", a avertizat Voronin.

În ceea ce priveşte politica internă, Voronin a avertizat cu privire la o luptă politică prelungită, ţinând cont de situaţia economică dificilă. "Suntem în proces electoral de aproape patru luni, deşi pentru ţară ca întreg, pentru economie şi pentru popor, alegerile anticipate nu sunt necesare sau benefice", a adăugat el. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic voronin