x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaspora vrea dizolvarea Parlamentului. "Parlamentarii sunt nişte trădători"

Diaspora vrea dizolvarea Parlamentului. "Parlamentarii sunt nişte trădători"

13 Aug 2015   •   11:51
Diaspora vrea dizolvarea Parlamentului. "Parlamentarii sunt nişte trădători"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Reprezentanţii românilor din Italia şi Spania, prezenţi la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului (Harghita), spun că sunt pregătiţi să ceară preşedintelui Klaus Johannis dizolvarea Parlamentului, dacă nu se vor aproba votul prin corespondenţă şi votul electronic.

Preşedintele FADERE, Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), susţine că la alegerile din 2016 numărul românilor care se vor prezenta la urne va fi mai mic decât la scrutinul pentru alegerile prezindeţiale de anul trecut, scrie antena3.ro.

La rândul său, Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, consideră că la alegerile de anul viitor vor vota mulţi români din diaspora, pentru că a fost extinsă posibilitatea de înfiinţare a secţiilor de votare.

Şi Eugen Terteleac a povestit că situaţia este identică şi în Italia, unde clasa politică românească este "cel mai puternic implicată în dezbinarea comunităţilor româneşti", în loc să protejeze interesele românilor şi "să lupte" pentru drepturile acestora.


×