x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dinu Patriciu: "Nu există tehnocraţi, ci doar marionete"

Dinu Patriciu: "Nu există tehnocraţi, ci doar marionete"

de Monica Iordache Apostol    |    23 Feb 2011   •   20:09
Dinu Patriciu: "Nu există tehnocraţi, ci doar marionete"
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional
153423-ds-20100307145711004.jpgÎn contextul zvonurilor privind înlocuirea premierului Emil Boc cu un premier tehnocrat, omul de afa­ceri Dinu Patriciu (foto) a susţinut ieri că nu există tehnocraţi, ci "există doar marionete". Patriciu a participat ieri la o dezbatere privind modificarea Constituţiei, organizată de Fundaţia Horia Rusu, la care a declarat că în Legea fundamentală ar trebui introduse limite privind procentul din PIB care poate fi folosit de Guvern. "Limi­tarea procentuală a cuantumului bugetului din PIB, limitarea deficitu­lui maxim acceptabil şi limi­tarea îndatorării maxime acceptabile, reducerea numărului de im­pozite şi taxe la câteva şi imposibi­li­tatea de a creşte taxele, fără aproba­re prin refe­rendum", a enumerat Pa­tri­ciu elementele pe care le consideră necesare într-o nouă Constituţie.

La dezbatere au participat fostul preşedinte Emil Constantinescu, fostul premier Petre Roman, dar şi parlamentari ai PNL, PC şi UDMR. Emil Constantinescu a susţinut că Legea fundamentală nu se va modifica prea curând, deoarece românii nu consi­de­ră un astfel de referendum important şi nu s-ar prezenta la vot.

"Nici preşedintele, care se baza pe popor împotriva legilor şi insti­tu­ţi­ilor, în acest moment nu mai are nici o in­tenţie şi nu mai vorbeşte despre necesitatea schimbării Consti­tu­ţiei", a completat Constantinescu, adă­u­gând că lipsa unei dezbateri se­ri­oase privind revizuirea Constituţiei a trans­format electoratul românesc în "ga­lerii de fotbal" şi a simplificat lu­crurile "aşa stupid încât în 2008-2009 nici măcar nu au fost capabili să alea­gă binele lor".

×