x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Directive pentru Iohannis

Directive pentru Iohannis

de Gabriela Antoniu    |    14 Noi 2018   •   12:40
Directive pentru Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea, i-au transmis ieri preşedintelui Iohannis să se abţină de la declaraţii care fac rău României. Dăncilă susţine din nou ideea unui consens Preşedinţie-Guvern Parlament, iar Dragnea vorbeşte despre obsesia şefului statului ca actualul Executiv să plece.

Viorica Dăncilă a reacţionat la declaraţiile de luni ale preşedintelui Iohannis conform cărora România nu este pregătită să preia preşedinţia rotatitivă a Consiliului UE, spunând că s-a obişnuit cu astfel de afirmaţii, pe care nu doreşte să le comenteze.

” Îl rog pe dl preşedinte Iohannis să nu mai iasă cu astfel de declaraţii care fac rău României. Şi ştie şi dânsul, şi ştiu şi eu că acest lucru a fost subliniat şi de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care ne-a spus că, dacă vrem să avem succes, trebuie să existe un consens între Preşedinţie, Guvern şi Parlament. Eu ţin la acest consens, pentru că ţin la imaginea României şi ţin la binele României. Sper ca şi domnul preşedinte să înţeleagă acest lucru”, a continuat premierul.

Viorica Dăncilă a dat asigurări că România se află în grafic pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, atât din punct de vedere al programului pentru preşedinţia Consiliului UE, dar şi din punct de vedere organizatoric şi logistic.

În opinia liderului PSD Liviu Dragnea, declaraţiile lui Iohannis sunt iresponsabile. ”Declaraţiile de ieri ale preşedintelui Iohannis pot fi catalogate ca şi iresponsabile, pentru că nu există niciun şef de stat care să fi procedat de maniera asta, neavând niciun argument, ci doar o obsesie că acest guvern trebuie să pice”, a declarat Dragnea.

 

×
Subiecte în articol: viorica dancila