x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Directorul PDL, acoperit de subprefectul PDL

Directorul PDL, acoperit de subprefectul PDL

de Aniela Nine    |    25 Mai 2010   •   00:00

Jurnalul Naţional a relatat ieri în articolul "Director PDL, candidat unic la propriul concurs" cum directorul coordonator al OIRPOSDRU Călăraşi şi fiu de senator Dan Cristian Dumitru şi-a organizat pentru azi un concurs pentru un post de funcţionar public în instituţia pe care (încă) o conduce, deşi funcţia sa a fost desfiinţată din deciziile CCR care declarau neconstituţionale numirile politice de la deconcentrate.

Subprefectul de Călăraşi, Emil Muşat, care, la rându-i, girase cu semnătura sa constituirea comisiei de concurs şi validarea candidaturii lui Dan Dumitru, contactat de Jurnalul Naţional, susţine că, după ce a convocat o şedinţă cu reprezentanţii OIRPOSDRU, a ajuns la concluzia că toate actele sunt legale, căci deciziile CCR nu sunt suficiente pentru anularea actelor semnate de director.

Prin urmare, concursul este legal, spune Muşat, iar directorul Dumitru se va putea prezenta azi la concurs pentru a fi examinat de subordonaţii săi. "Vorbesc ca un jurist, aşa scrie în documentul trimis de Ministerul de Finanţe şi menţionat de dvs. (n.r - că funcţia de director coordonator este desfiinţată), dar, până când o instanţă nu se pronunţă, actele rămân valabile. Eu spun că menţiunile acelea din decizia CCR nu sunt suficiente pentru anulare", susţine subprefectul.

Recunoaşterea încetării contractului de management al directorului ca urmare a deciziei CCR a venit însă chiar din partea ministrului Şeitan la data de 26 februarie, când a trimis o notificare în acest sens directorului Dumitru. Numai că a doua zi ministrul a revenit cu un ordin care prelungea valabilitatea contractului directorului până la publicarea în MO a modificărilor făcute de Guvern prin proiect de lege la Legea 188/1999.

Aceste modificări au fost declarate neconstituţionale de CCR în aprilie, ceea ce duce la desfiinţarea lor în 45 de zile. În acest context, ar trebui să rămână valabil primul ordin al ministrului Şeitan. "Situaţia e de un absurd incredibil", spune deputata liberală Alina Gorghiu şi a cerut Parchetului autosesizarea.

×
Subiecte în articol: politic