x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: PDL are nevoie de lideri credibili; credibilitatea nu se măsoară în sondaje, ci în votul electoratului

Udrea: PDL are nevoie de lideri credibili; credibilitatea nu se măsoară în sondaje, ci în votul electoratului

23 Mar 2013   •   13:36
Udrea: PDL are nevoie de lideri credibili; credibilitatea nu se măsoară în sondaje, ci în votul electoratului
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Deputatul democrat-liberal Elena Udrea, candidat la şefia PDL, susţine că partidul trebuie să aibă în frunte lideri credibili, adăugând că nu sondajele măsoară credibilitatea, ci votul electoratului, informează agerpres.ro.

"Este nevoie în fruntea partidului de lideri credibili, iar credibilitatea nu se măsoară în sondaje, ci la vot, în faţa electoratului. Credibil eşti atunci când te duci în faţa electoratului şi electoratul te votează. Şi noi avem alegeri în care ne-am măsurat cu toţii şi am văzut câtă încredere are electoratul în fiecare dintre noi", a afirmat Elena Udrea, în discursul susţinut sâmbătă la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL. 

Ea a adăugat că partidul are nevoie de o schimbare de atitudine, de stare de spirit la vârful său.

"Trebuie să recunoaştem că partidul, astăzi, nu mai are încredere în propriul viitor şi ca trendul partidului continuă să fie unul descendent", a susţinut Udrea.

Ea a menţionat că PDL a pierdut, de multă vreme, legătură între baza lui şi vârful partidului. Udrea mai crede că este nevoie de o conducere care să redeschidă comunicarea în interiorul partidului şi care să promoveze meritocraţia.

"PDL, astăzi, este faţă în faţă cu propriul destin. Avem posibilitatea să votăm viitorul partidului nostru. Vin din partea celor care cred că PDL are în continuare un drum de succes. Candidez în numele celor care mai cred astăzi în PDL şi vor să îi construiască viitorul. Suntem într-un moment dificil pentru partid şi nu are rost să ascundem acest lucru. Partidul vine după zece ani de victorii", a opinat Udrea.

Democrat-liberala a menţionat că PDL este în opoziţie după ce a pierdut două rânduri de alegeri, adăugând că mulţi din PDL nu mai văd un viitor pentru partid, unii alegând să plece.

"Cei mai mulţi, ca noi aici în sală, mai cred că PDL poate să redevină cel mai puternic partid din România. Şi eu sunt printre cei care cred că PDL poate să redevină ceea ce a fost odată, poate să revină la guvernare", a apreciat Udrea.

Deputatul PDL consideră că partidul îşi poate recâştiga electoratul pierdut, arătând că sunt aceeaşi politicieni care s-au luptat pentru români. "Este nevoie să venim în fruntea partidului cu oameni care să atragă electoratul, oameni care în istoria lor politică să fi demonstrat capacitatea de a se se lupta cu adversarul politic", a conchis Udrea.

Democrat-liberalii îşi aleg sâmbătă în Convenţia Naţională Extraordinară noua conducere. Candidaţii la preşedinţia Partidului Democrat Liberal sunt actualul lider al PDL, senatorul Vasile Blaga, deputatul Elena Udrea şi europarlamentarul Monica Macovei. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea alegeri pdl