x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Discuţie de taină - Tăriceanu nu l-a putut refuza pe Iliescu

Discuţie de taină - Tăriceanu nu l-a putut refuza pe Iliescu

de Monica Iordache Apostol    |    25 Sep 2007   •   00:00
Discuţie de taină - Tăriceanu nu l-a putut refuza pe Iliescu
Sursa foto: Bogdan Iurascu/

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a propus un moratoriu tuturor partidelor pănă după europarlamentare. Solicitarea n-a fost insă intămplătoare, fiind discutată la finele săpătmănii trecute chiar de premierul Tăriceanu şI preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
• Tăriceanu surprins - PNL nu a discutat propunerea de moratoriu a lui Meleşcanu Â


Moratoriu PSD-PNL

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a propus un moratoriu tuturor partidelor pănă după europarlamentare. Solicitarea n-a fost insă intămplătoare, fiind discutată la finele săpătmănii trecute chiar de premierul Tăriceanu şI preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Dacă in faţa colegilor de partid, premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a lăudat că nu i-a răspuns la telefon lui Viorel Hrebenciuc, lui Ion Iliescu nu i-a putut refuza o intălnire. Cei doi au discutat la sfărşitul săptămănii trecute, preşedintele de onoare al PSD reuşind să-l convingă pe liderul liberal să ceară un moratoriu tuturor partidelor pănă după alegerile europarlamentare. Surse liberale spun insă că premierul ar fi trebuit să iasă cu o declaraţie publică in acest sens, dar s-a răzgăndit. Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a făcut insă el acest anunţ, la Suceava, unde a declarat că o soluţie pentru ieşirea din actuala criză ar fi un moratoriu pănă după europarlamentare şi continuarea mandatului guvernului, eventual cu alegeri anticipate la inceputul anului viitor. "Dacă nu există un sprijin suficient de larg pentru programul PNL, această situaţie nu poate fi perpetuată", a susţinut Meleşcanu, explicănd că, organizarea de anticipate in vara anului viitor ar da timp tutror partidelor să se pregătească, iar electoratului "va putea să facă o alegere foarte clară in legătură cu forţele politice pe care doreşte să le vadă la guvernare".


FĂRĂ MOŢIUNE. Prin acceptarea acestui moratoriu, PSD ar fi trebuit să renunţe la depunerea moţiunii de cenzură spun surse din conducerea PNL. Ion Iliescu a recunoscut pentru Mediafax că s-a intălnit cu premierul Tăriceanu, dar a spus că s-au văzut doar in pauza spectacolului de balet de la Teatrul Naţional, de sămbătă seara. "Nu este niciun secret pentru nimeni. Am vizionat, joi, la Teatrul Naţional, un spectacol de balet, iar in pauză ne-am intreţinut. E adevărat, ne-am intălnit, ne-a văzut toată sala, aşa că speculaţii pe această temă se pot face la infinit", a declarat Ion Iliescu. El a subliniat că nu a avut niciun mandat din partea PSD pentru a negocia cu Tăriceanu şi că a discutat cu liderul liberal in calitate de "oameni politici". "Nu am avut mandat să negociez ceva cu el, dar, ca oameni politici, discutăm, vorbim ...", a adăugat Iliescu. Mai mult, Iliescu a declarat că I-a recomandat premierului să trateze "cu calm şi in mod constructiv" moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Intrebat dacă premierul Tăriceanu i-a cerut ceva in cadrul discuţiilor, Iliescu a răspuns: "Nu, din contră. Eu i-am sugerat să trateze nu cu nervozitate, ci cu calm şi in mod constructiv o moţiune care işi propune să supună dezbaterii Parlamentului o problemă serioasă. I-am sugerat să vină nu cu respingerea aprecierilor care se vor face, ci cu o poziţie constructivă", a spus Iliescu, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic iliescu