x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DISCUŢII APRINSE Şedinţa CSAT a fost SUSPENDATĂ de Klaus Iohannis

DISCUŢII APRINSE Şedinţa CSAT a fost SUSPENDATĂ de Klaus Iohannis

11 Dec 2018   •   17:52
DISCUŢII APRINSE Şedinţa CSAT a fost SUSPENDATĂ de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să suspende lucrările Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, după trei ore de discuţii aprinse.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, “Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite.Drept urmare, Președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”.

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au luat parte la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. A fost prima întâlnire a celor doi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze numirile ministrilor de la Dezvoltare şi Transporturi şi a lansat mai multe atacuri la adresa prim-ministrului. Potrivit unor surse politice, nu au existat discuții între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis legat de situația din Guvern, nici înainte de ședință, nici după.

Printre subiectele care au fost ordinea de zi a şedinţei CSAT s-au aflat planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028.

CSAT a mai discutat și programul propriu de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: csat klaus iohannis viorica dancila