x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Discuţii în USL despre eventuala creştere a cotei unice şi a scăderii TVA în 2014

Discuţii în USL despre eventuala creştere a cotei unice şi a scăderii TVA în 2014

23 Oct 2013   •   22:05

Liderii USL au discutat la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi a creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014, au declarat pentru MEDIAFAX surse din USL.

Potrivit surselor citate, discuţiile ar fi avut loc la finalul şedinţei USL de vineri, când în proiectul de construcţie al bugetului de stat pe anul 2014 a intervenit necesitatea atragerii unor fonduri suplimentare.
Conform surselor din USL, s-a discutat despre un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unică, respectiv pentru TVA sau o aducere a acestor taxe la acelaşi nivel, decizia finală urmând să fie luată în funcţie de eventuale simulări realizate pentru bugetul pe 2014.

Ideea formulată în consultările din USL a fost discutată şi în şedinţa conducerii PNL ce a avut loc marţi, liberalii, în majoritatea lor, optând pentru respingerea unei astfel de soluţii.
"A fost o simplă discuţie la sfârşitul şedinţei USL, fără să ne aşezăm la masă pentru a vorbi concret pe acest subiect", au afirmat sursele citate.

×
Subiecte în articol: cota unică tva