x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DNA cere Camerei Deputaţilor aviz pentru urmăriarea penală a lui Năstase

DNA cere Camerei Deputaţilor aviz pentru urmăriarea penală a lui Năstase

24 Apr 2008   •   00:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat astăzi că a primit solicitarea DNA de aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva deputatului PSD Adrian Năstase.



Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat astăzi că a primit solicitarea DNA de aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva deputatului PSD Adrian Năstase.

"Am primit sesizarea DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte pe deputatul Adrian Năstase. Ea va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Biroului Permanent, care va avea loc în 5 mai", a declarat Olteanu pentru Mediafax. El a precizat că pe lângă sesizare a primit şi dosarul aferent, ca şi în cazul Miron Mitrea.

În 10 martie, Curtea Constituţională (CC) a stabilit că Ministerul Public este obligat să ceară Parlamentului avizul pentru cercetarea miniştrilor sau foştilor miniştri, care au calitatea de parlamentar, atunci când demnitarii sunt vizaţi în cadrul unei anchete.


DNA cere avizul Camerei Deputaţilor pentru a îl urmări penal pe Adrian Năstase 

 Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru declanşarea procedurii de urmărire penală împotriva deputatului PSD Adrian Năstase, fost prim-ministru, informează Biroul de presă al DNA.

"În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României şi art. 12 şi 19 din Legea 115/1999 privind răspunderea ministerială, republicată şi având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 270 din 10 martie 2008, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Camera Deputaţilor pentru a cere urmărirea penală faţă de Adrian Năstase (prim-ministru în perioada 2000-2004), pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă şi participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu fapta de trafic de influenţă, instrumentate în dosarul numărul 114/P/2007".

×
Subiecte în articol: politic nastase camerei deputaţilor