x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DNA în turul doi: ARESTĂRI la Pitești pentru SALVAREA GINEREULUI PREZIDENȚIAL?

DNA în turul doi: ARESTĂRI la Pitești pentru SALVAREA GINEREULUI PREZIDENȚIAL?

de Dan Constantin    |    08 Noi 2014   •   13:29
DNA în turul doi: ARESTĂRI la Pitești pentru SALVAREA GINEREULUI PREZIDENȚIAL?
Sursa foto: DNA în turul doi: ARESTĂRI la Pitești pentru SALVAREA GINEREULUI PREZIDENȚIAL?
Procurorii DNA au reusit sa convinga o prima instanta sa aprobe cererea de arestare pentru '' Lotul Pitesti''. Dosarul se refera la o asociere intre primarie si doua firme private pentru asigurarea transportului in comun in Pitesti,contractul fiind prelungit in 2008.

Au fost arestati primarul Pendiuc si trei oameni de afaceri, intre care Valentin Visoiu, patronul CONARG, cea mai puternica firma privata din judetul Arges. Emanuela Pendiuc, fiica primarului, o cunoscuta realizatoare tv, se afla sub control judiciar la domiciliu, adica in apartamentul pe care procurorii sustin ca l-ar fi primit mita de la Visoiu. Apartamentul este situat in CARTIERUL MILITARI, dar procurorii sustin se află într-o  REZIDENTA DE LUX al cărei preț a fost subevaluat, desi tranzactia s-a facut la pretul afisat pentru apartamente similare, de 130 000 euro.
 
O interesanta interpretare a ''afacerii Pitesti'' ne  transmite un cititor care comenteaza actiunea DNA intr-o alta cheie decat cea oferita de procurori. 

Arestarea lui Visoiu ar avea, in opinia corespondentului nostru, o dubla miza. El ar purea sa fie constrans sa toarne ceva mai substantial impotriva primarului Pendiuc decat acuzele subtiri din contractul de asociere pentru transport. Astfel se rezolva ''partea politica'', de scoatere din joc a unui lider cu greutate al PSD, oferit ca munitie in campania electorala la teza ''coruptiei baronilor lui Ponta''.
 
A doua tinta a procurorilor ar fi convingerea lui Visoiu sa ia asupra lui toata mizeria din dosarul retrocedarii de la Stefanesti, in care este asociat cu Radu Pricop, ginerele lui Basescu Traian. Visoiu si Pricop au ''ucis-o '' in acte pe Ioana Bratianu mostenitoare de drept pentru a intra in posesia drepturilor litigioase , care le-au adus o despagubire de zece milioane de euro.

Pricop este in investigatia parchetului in dosar , dar plasarea lui intr-un rol minor, i-ar usura situatia. Basescu Traian a refuzat sa  comenteze dosarul retrocedarii in care este cercetat Pricop, spunand ''ca nu stie''.

×