x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dobrovolschi: Preşedintele Iohannis va efectua în perioada 19-21 iunie o vizită la Berlin

Dobrovolschi: Preşedintele Iohannis va efectua în perioada 19-21 iunie o vizită la Berlin

13 Iun 2017   •   14:27
Dobrovolschi: Preşedintele Iohannis va efectua în perioada 19-21 iunie o vizită la Berlin

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită în Germania, în perioada 19-21 iunie, context în care se va întâlni cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi cu cancelarul Angela Merkel, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. 

"Un alt eveniment important se va desfăşura în perioada 19-21 iunie când preşedintele României se va afla în vizită în Germania. Este un prilej cu care preşedintele va avea întâlniri importante, se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel, cu preşedintele Germaniei", a declarat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al şefului statului, subiectele discuţiilor vor viza aprofundarea relaţiilor bilaterale româno-germane şi temele aflate în prim plan pe agenda internaţională şi europeană. 

Ea a arătat că şeful statului va participa pe 20 iunie, la Berlin, în calitate de invitat de onoare, la o ceremonie de comemorare a victimelor refugiului şi expulzării la Muzeul istoric german. 

"Cu ocazia acestei prezenţe preşedintele va susţine principalul discurs din cadrul vizitei", a afirmat Dobrovolschi. 

Ea a menţionat că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la debutul relaţiilor româno-germane, 25 de ani de la semnarea Acordului de cooperare şi parteneriat dintre cele două ţări şi 10 ani de la aderarea României la UE. www.agerpres.ro

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis