x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dorin Cioabă vrea ca romii să aibă posturi în Guvern și în Parlamentul European

Dorin Cioabă vrea ca romii să aibă posturi în Guvern și în Parlamentul European

08 Mar 2014   •   12:26
Dorin Cioabă vrea ca romii să aibă posturi în Guvern și în Parlamentul European

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, îşi doreşte ca romii să stea la masa Guvernului, să aibă anumite posturi în ministere şi chiar unele posturi de europarlamentari în vederea susţinerii problemelor acestei minorităţi.

'Pentru prima dată în istoria comunităţii noastre de romi vom putea să avem un partid, puteţi să scrieţi cu mâna voastră istorie pentru comunitatea voastră, pentru că niciodată nu am avut un partid pe care să îl organizăm, să îl aliem cu una din formaţiunile puternice ale ţării şi să ajungem la guvernare. Noi de ce să nu avem un vicepremier? Noi de ce să nu stăm la masă cu oficialităţile? Stând la masă cu ei putem să impunem problemele noastre', a declarat vineri seara, în cadrul unei întâlniri cu romii din Giurgiu, Dorin Cioabă, informează Agerpres.

El a adăugat faptul că romii se află în afara 'perimetrului', în timp ce toţi oamenii politici sunt înăuntrul 'curţii', iar romii, din afară, nu îşi pot rezolva problemele. 'Nu avem cum să ajutăm comunitatea de romi decât dacă suntem acolo cu ei, dacă suntem la masa Guvernului, la masa anumitor ministere', a completat Dorin Cioabă.

El spune că şi la europarlamentare este posibil ca romii să obţină reprezentare deoarece sunt unele oferte din partea anumitor partide de a merge alături de ele în alegerile europarlamentare şi aceasta le-ar oferi dreptul romilor de a trimite pe liste anumiţi oameni ai lor.

×
Subiecte în articol: dorin cioaba romi ţigani