x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosare grele - Zarie, Vilau si Mitrea fac jocuri la DNA

Dosare grele - Zarie, Vilau si Mitrea fac jocuri la DNA

de Gabriela Antoniu    |    03 Oct 2006   •   00:00
Dosare grele - Zarie, Vilau si Mitrea fac jocuri la DNA

Intre avocatul Adrian Vilau si procurorul Mircea Zarie exista o veche si puternica relatie de prietenie cu o puternica influenta asupra dosarelor Zambaccian si Eurografica, sustin surse judiciare. In ecuatie intra si Miron Mitrea, care are o dorinta comuna cu Zarie: razbunarea pe Adrian Nastase.

Surse judiciare afirma ca intre avocatul Adrian Vilau si procurorul Mircea Zarie exista o veche si puternica relatie de prietenie. Iar secretarul general al PSD, Miron Mitrea, si Mircea Zarie au ceva in comun: dorinta de a se razbuna pe fostul presedinte, Adrian Nastase.

Adrian Vilau si Mircea Zarie au absolvit Facultatea de Drept din Cluj, dupa care si-au exercitat profesiile de avocat, respectiv procuror la Timisoara. In calitate de deputat PD in legislatura 1997-2000, Vilau ar fi contribuit la ascensiunea lui Zarie, numit in 1998 procuror general adjunct al Romaniei. Cariera politica a lui Vilau a luat sfarsit in momentul in care i s-a facut public angajamentul de turnator la Securitate. In ceea ce-l priveste pe Mircea Zarie, acesta este in prezent adjunctul lui Daniel Morar, seful DNA, eminenta cenusie a Directiei.

SEMNAL. Sursele judiciare atrag atentia asupra prieteniei dintre Vilau si Zarie, pentru ca aceasta ar influenta evolutia dosarelor Zambaccian si Eurografica. Adrian Vilau este avocatul lui Miron Mitrea si Ioan Paun, fostul consul general in China. Sursele declara ca tratamentul preferential asigurat lui Miron Mitrea se datoreaza relatiei existente intre Vilau si Zarie, intelegerilor perfectate de acestia. Astfel, Miron Mitrea s-ar fi angajat sa contribuie substantial la inculparea lui Adrian Nastase, la schimb cu propria sa libertate. De intelegere ar fi profitat si Sergiu Sechelariu si contabila firmei Vitcon, care nu mai figureaza ca invinuiti.

DORINTA COMUNA. Miron Mitrea si Mircea Zarie au ceva in comun, dorinta de a se razbuna pe Adrian Nastase. Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, si-a pus in practica dorinta cu mult inainte de alegerile generale din 2004, cand comanda atacuri impotriva lui Adrian Nastase in ziarele carora le dadea contracte grase de publicitate. In turul doi al alegerilor prezidentiale, Miron Mitrea, afirma surse din PSD, ar fi cerut unor organizatii din Vrancea, Galati, Braila etc. sa o lase mai moale cu campania electorala, ca sa nu castige Adrian Nastase.
NEMULTUMIRI VECHI ALE LUI MIRCEA ZARIE
Zarie (foto) a fost nemultumit de faptul ca in perioada 2001-2004, a guvernarii Nastase, a ramas simplu procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Zarie ar fi fost suparat ca PSD nu si-a respectat promisiunile facute in cazul Costea. Astfel, in timp ce fostul procuror general Mircea Criste a fost trimis ambasador, Zarie a trecut la munca de jos. Afirmatiile surselor sunt sustinute de o decizie inexplicabila a DNA. Dupa ce DNA a conexat dosarele Zambaccian si Eurografica, acum le disjunge! In caz contrar, ar fi fost nevoita sa-l trimita in judecata si pe Mitrea.

×