x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosarul Energia - Seres contesta comisia prezidentiala

Dosarul Energia - Seres contesta comisia prezidentiala

de Oana Stancu Zamfir    |    12 Dec 2006   •   00:00
Dosarul Energia - Seres contesta comisia prezidentiala

Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, nu s-a prezentat ieri la Cotroceni, pentru a fi audiat de comisia speciala mandatata sa analizeze cererea Parchetului privind inceperea urmaririi penale, considerand forul drept unul neconstitutional.

Comisia speciala infiintata la Palatul Cotroceni, potrivit Legii raspunderii ministeriale, pentru a analiza cererea Parchetului de incepere a urmaririi penale in cazul ministrilor Codrut Seres si Zsolt Nagy, s-a intrunit ieri pentru a-l audia pe fostul ministru al Economiei, care a demisionat saptamana trecuta, dar nu a fost revocat insa din functie. Seres a refuzat insa sa se prezinte la audieri, avocatul sau, Sergiu Andon, inaintand membrilor comisiei un memoriu in care fostul ministru contesta constitutionalitatea acestei comisii. "Este vorba despre un organism de triere a raspunderilor care actioneaza paralel fata de autoritatea judecatoreasca si, indiferent care este rezultatul sau, viciaza actul de justitie", a explicat Andon, aratand ca de la bun inceput, din 1999, a fost gandit drept un "filtru mai bland pentru ministri decat pentru restul cetatenilor". "Domnul Seres nu doreste sa beneficieze de un tratament discriminatoriu. Daca sunt motive sa raspunda in fata legii, este hotarat sa mearga ca oricare alt cetatean direct in justitie. Daca, dimpotriva, comisia vrea sa se adauge caracterul de represiune politica pe care il are totusi cazul acesta, cu atat mai mult nu vrea sa participe la inscenare. Daca rezultatul muncii ei ar fi neutru, inseamna ca este un organism inutil. Din orice unghi am aborda-o, constatam ca e o comisie care nu are nimic de-a face cu statul de drept", a declarat avocatul lui Seres. Acesta a precizat insa ca exceptia de neconstitutionalitate se va putea ridica numai in fata instantei judecatoresti.

ACUZATII NECUNOSCUTE. Avocatul senatorului PC a mai precizat si ca in continuare clientul sau nu stie care sunt acuzatiile care i se aduc, ci doar ca s-au facut "mult zgomot" si multe insinuari la adresa sa, chiar cand "se hotarase sa introduca transparenta pe piata energiei si facuse deja o serie de divulgari, depunand chiar o plangere penala impotriva unui demnitar care a intervenit direct in piata energiei" si care "a lasat un municipiu intreg, Nasaudul, fara gaze in plina iarna". Sergiu Andon a mai precizat ca tot el se va prezenta daca Seres va mai fi chemat la comisie, iar, pe de alta parte, ca membrii acesteia i-au promis ca nu vor fi scurgeri de informatii din interiorul Cotrocenilor.

×
Subiecte în articol: politic şereş