x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, întrebat de eventuale demisii în urma accidentului aviatic: Să aşteptăm toţi să se termine ancheta oficială

Dragnea, întrebat de eventuale demisii în urma accidentului aviatic: Să aşteptăm toţi să se termine ancheta oficială

de Agerpres    |    21 Ian 2014   •   18:43
Dragnea, întrebat de eventuale demisii în urma accidentului aviatic: Să aşteptăm toţi să se termine ancheta oficială

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat marţi că se aşteaptă ca prima informare cu privire la ancheta ce se desfăşoară în cazul accidentului aviatic produs în judeţul Cluj să fie prezentată în şedinţa de guvern de miercuri.

"Premierul a decis să se facă o anchetă şi se va realiza în foarte scurt timp. Cred că mâine vom avea o informare în Guvern. S-a întâmplat ceva foarte rău şi ar trebui să aflăm toţi ce s-a întâmplat acolo", a declarat Dragnea, la sediul PSD, adăugând că există foarte multe informaţii cu privire la acest subiect şi că "este un grup format".

Liviu Dragnea a adăugat că premierul Victor Ponta nu trebuia, în opinia sa, să se ocupe de coordonarea grupului care anchetează accidentul, această sarcină fiindu-i desemnată vicepremierului Gabriel Oprea.

"Nu primul-ministru trebuie să se ocupe personal de acest lucru. Nu primul-ministru coordonează acţiuni prin care se instituie comisii care trebuie să afle adevărul în astfel de situaţii. Dacă s-ar ocupa de orice situaţie de genul acesta, ar însemna că nu mai poate conduce Guvernul. De asta sunt vicepremieri, miniştri pe domenii de activitate", a susţinut el.

În legătură cu persoana care ar fi trebuit, în opinia sa, să coordoneze acţiunile de salvare a persoanelor implicate în accidentul aviatic, Liviu Dragnea a afirmat că pentru astfel de situaţii există proceduri legale, adăugând: "Nu coordonează cine cred eu sau cine crede altcineva".

Întrebat dacă se impun demisii în acest caz, Dragnea a răspuns: "Să aşteptăm toţi să se termine ancheta oficială, pentru că este cel mai important. Sunt foarte multe informaţii. Este un grup format. Eu cred că se impune să se finalizeze ancheta", a precizat Dragnea.

"Există proceduri care trebuie scoase din sertar atunci când se întâmplă aşa ceva. Sunt instituţii care sunt implicate şi care trebuie să acţioneze coordonat în această situaţie, dar eu zic să avem puţină răbdare, fiindcă în foarte scurt timp vor apărea rezultatele anchetei şi vă asigur că premierul va lua toate deciziile care se impun. Dacă toţi ne dăm cu părerea, părerea mea este comentată de altcineva, care şi ăla îşi dă cu părerea şi aşa mai departe", a adăugat Dragnea.

Pilotul Adrian Iovan şi o femeie, medic rezident, şi-au pierdut viaţa luni seară în urma accidentului aviatic care a avut loc într-o localitate montană din judeţul Cluj.

Avionul de tip BN 2, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie, în care se aflau cinci pasageri, pilotul şi copilotul, transporta o echipă medicală de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias la Oradea, unde medicii urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

În judeţul Cluj, zona Beliş, avionul s-a prăbuşit după ce ar fi apărut diferite probleme la bord, lucru confirmat şi de directorul Romatsa Cluj, Gelu Suliţeanu.

×