x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Am rămas puţin surprins de postarea premierului Grindeanu; stabilitatea ţării nu stă într-o persoană

Dragnea: Am rămas puţin surprins de postarea premierului Grindeanu; stabilitatea ţării nu stă într-o persoană

11 Iun 2017   •   22:50
Dragnea: Am rămas puţin surprins de postarea premierului Grindeanu; stabilitatea ţării nu stă într-o persoană
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că a fost surprins de afirmaţiile făcute de premierul Sorin Grindeanu în postarea sa pe Facebook privind faptul că România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate, liderul social-democrat adăugând că "stabilitatea unei ţări nu stă într-o persoană".

"Trebuie să recunosc că am rămas puţin surprins de această declaraţie, postare. Dar cu tot calmul, pe care ştiţi că-l am, vreau să vă spun: este greu să-mi spună mie cineva că eu nu ţin la stabilitatea acestei ţări. Nimeni nu poate să-mi spună lucrul acesta. (...) Sunt un om destul de responsabil, dar îi mulţumesc premierului pentru grija pe care o poartă pentru stabilitatea ţării. În ceea ce priveşte alte alegeri, nu cred că e cazul. În acelaşi timp, eu zic că în afară de aceste afirmaţii şi aceste predicţii cred că ar fi bine să ne uităm mult mai atenţi la ce s-a întâmplat cu programul de guvernare", a afirmat Dragnea, la România TV, adăugând că ultima oară a vorbit cu Sorin Grindeanu în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Liderul PSD a precizat că săptămâna viitoare vor fi adoptate unele decizii în Comitetul Executiv Naţional al partidului, în urma evaluării stadiului de implementare a programului de guvernare de către actualul Executiv.

"În funcţie de finalul analizei şi de pachetul de propuneri săptămâna viitoare vom adopta decizii în CEx, dar nu cu patimă. Adică poate să fie o decizie în care tot Guvernul rămâne exact aşa cum e, sau pot apărea schimbări. Eu nu am experienţa politică a primului ministru, dar eu am condus partidul în aceste alegeri şi se pare că PSD a câştigat alegerile şi PSD a obţinut un vot important, 48,5% din locurile din Parlament, pe baza programului de guvernare. E bine să-şi aducă aminte toţi, e bine să nu se aştearnă uitarea pe minţile nimănui, eu nu am spus în campanie niciun nume pentru prim-ministru. Am spus în campanie că eu ies în faţa românilor cu un program care le face viaţa mult mai bună şi face din România o ţară puternică şi dezvoltată. N-am vorbit despre persoane. Stabilitatea unei ţări nu stă într-o persoană, nici în trei persoane, nici în zece persoane, stabilitatea unei ţări stă în nivelul de dezvoltare", a subliniat Liviu Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat duminică seara, într-o postare pe Facebook, că România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate, iar românii au arătat la votul din decembrie că vor un guvern stabil, cu largă susţinere parlamentară, iar această încredere acordată de alegători nu trebuie "înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri"

"România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate.Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că şi românii vor acelaşi lucru: un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri - într-un cuvânt INSTABILITATE", a scris şeful Guvernului, în mesajul de pe pagina sa de Facebook. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: liviu dragnea