x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Corina Creţu mi-a zis că îi pare foarte rău că a avut discuţia cu Gabriela Firea

Dragnea: Corina Creţu mi-a zis că îi pare foarte rău că a avut discuţia cu Gabriela Firea

03 Sep 2018   •   21:07
Dragnea: Corina Creţu mi-a zis că îi pare foarte rău că a avut discuţia cu Gabriela Firea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat că a vorbit, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, cu comisarul european Corina Creţu, iar aceasta i-a spus că regretă discuţia cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"Da, am discutat sâmbătă seara (cu Corina Creţu - n.r.), nu legat de proteste, ci despre ce s-a spus la Comitetul Executiv că a sunat, că a vorbit şi eram cu dl. Dan Nica sâmbătă seara, după conferinţa de presă. M-a sunat dumneaei de fapt, chiar după conferinţă, nu apucasem să o sun. Mi-a zis că îi pare foarte rău că a avut această discuţie cu doamna Firea. Mi-a spus că a şi sunat-o pe doamna Firea şi i-a reproşat că nu trebuia să-i introducă numele în discuţiile din Comitetul Executiv şi că a vorbit cu doamna prim-ministru despre asta şi despre alte lucruri", a afirmat luni Dragnea, la Parlament.

Duminică, primarul general, Gabriela Firea, preşedinte al PSD Bucureşti, declara că discuţia sa cu comisarul european Corina Creţu, despre îngrijorările membrilor Comisiei Europene privind situaţia din România, a avut loc după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, nu i-a răspuns acesteia la telefon, pe parcursul verii.

"(Corina Creţu, n.r.) m-a sunat pe mine, pentru că mi-a relatat că şi pe parcursul verii - şi chiar înainte de Comitetul Executiv - l-a sunat pe domnul Dragnea şi nu i-a răspuns la telefon. Deci nu cum am văzut speculat în presă, de ieri până azi, că este o coaliţie a mea cu doamna Corina Creţu. (...) Nu i-a răspuns la telefon nici înaintea Comitetului Executiv şi nici pe parcursul verii. Asta relata doamna Creţu, rămâne să vă confirme", a declarat primarul Capitalei, pentru România Tv.

Potrivit Gabrielei Firea, Corina Creţu a informat-o asupra faptului că a avut o întâlnire cu toţi comisarii europeni, care au întrebat-o care este situaţia în Bucureşti, în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE.

"Au întrebat-o cu toţii ce se întâmplă la Bucureşti, pentru că ei sunt foarte interesaţi acum de România, deoarece pe 5 decembrie ar trebui să înceapă deja pregătirile pentru preşedinţia rotativă. Şi toţi vor lucra la Bucureşti şi sunt foarte interesaţi de climatul din oraşul nostru, de siguranţă, de securitate, de ceea ce se întâmplă la noi. Şi doamna Corina Creţu a spus că va transmite la Bucureşti aceste informaţii, aceste îngrijorări şi că speră să se ia măsuri", a spus Firea. AGERPRES

×