x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea dă undă verde graţierii şi amnistiei

Dragnea dă undă verde graţierii şi amnistiei

de Gabriela Antoniu    |    17 Dec 2018   •   09:10
Dragnea dă undă verde graţierii şi amnistiei

Fostul ministru al Apărării Mihai Fifor a fost ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD, un fel de premier din umbră. Dincolo de această alegere formală, tribuna CN a fost folosită pentru a se cere la scenă deschisă amnistia şi graţierea. Liviu Dragnea i-a cerut lui Florin Iordache să depună plângere împotriva preşedintelui Iohannis pentru înaltă trădare.

 

Neoficial, ieri era aşteptată şi o şedinţă a CEx, înaintea Consiliului Naţional, dedicată amnistiei şi graţierii, dar aceasta nu a mai avut loc. În schimb, invitat la Consiliul Naţional, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre un moment zero, despre vindecarea României de nedreptăți și abuzuri. “Am ajuns în ultimul ceas în care ne putem așeza la masă, putere și opoziție, pentru a hotărî măsurile ce trebuie luate pentru eliminarea abuzurilor și îndreptarea nedreptăților”, a spus Tăriceanu.

Ceea ce n-a spus direct Tăriceanu, a cerut liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan: ”Vă încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal amnistia şi graţierea în România anului 100”. El a făcut şi un “apel la SRI, SIE, instituțiile de forță, către patrioții din aceste instituții: lăsați ca România în 2019 să aibă un președinte român, care își iubește țara și este bun la suflet”.

Premierul Viorica Dăncilă le-a promis colegilor din PSD că nu va ceda, va rezista tuturor piedicilor, dar fără să se refere la amnistie şi graţiere. “Chiar dacă unii nu cred, sunt un om puternic care ştie ce are de făcut. Vă asigur că am forţa de a merge mai departe, dacă voi avea susţinerea”, a spus Viorica Dăncilă, arătând că de doi ani PSD este sub asediu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că miza partdului este ca toți românii să aibă acces la o justiție independentă, care să nu fie căpușată de serviciile secrete. El a criticat acţiunile unor europarlamentari români şi a preşedintelui Iohannis care au trădat interesele României. El i-a cerut ministrului Justiţiei Tudorel Toader şi deputatului PSD Florin Iordache să depună plângere împotriva lui Iohannis pentru înaltă trădare.

Reuniunea Consiliului Naţional a avut ca scop înscăunarea lui Mihai Fifor ca preşedinte plin al acestui for, un fel de guvern din umbră al Guvernului Dăncilă. După demisia de la Ministerul Apărării, Fifor a fost desemnat de CEx, preşedinte interimar al CN.

Dincolo de această alegere previzibilă, Fifor fiind singurul candidat, social-democraţii au decis să înfiinţeze în cadrul Consiliului Naţional  24 de departamente, organizate pe domenii, în oglindă cu ministerele, constituite şi la nivel teritorial. Cum fiecare departament înfiinţat are nevoie de un şef, surse din partid spun că Liviu Dragnea foloseşte acest organism al partidului pentru a recompensa şi fideliza parlamentarii nemulţumiţi, prevenind astfel plecările din PSD. Racolările fostului premier Ponta au lăsat coaliţia fără majoritate la Camera Deputaţilor Ieri deputatul PSD Octavian Petric şi-a anunţat plecarea la Pro România. Pesediştii se pregătesc şi ei să anunţe noi achiziţii săptămâna aceasta.

„Doamna premier, domnule ministru al Justiției: dincolo de ce spun cei răi și cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD și Parlamentul trebuie să ducă la capăt reforma justiției pentru ca cetățenii să fie convinşi că li se va face dreptate, nu cum e în acest moment, doar dacă ai noroc să ai judecători cinstiți să îți faci dreptate”, a afirmat Marian Oprişan.

 

Liviu Dragnea a denunţat încercările de dinamitare a PSD, din interior şi din afară, din ţară şi din exteriorul ţării, un asalt “permanent, furibund”, care să ducă la căderea guvernului

 

 

 

 

 

 

×