x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea despre incidentul de la ÎCCJ: Şi eu îmi puneam întrebări cine este acolo

Dragnea despre incidentul de la ÎCCJ: Şi eu îmi puneam întrebări cine este acolo

04 Oct 2017   •   18:31
Dragnea despre incidentul de la ÎCCJ: Şi eu îmi puneam întrebări cine este acolo

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat miercuri, la Mioveni, că nu ştie cine sunt persoanele implicate în incidentele produse în urmă cu o zi, la ieşirea sa de la procesul care a avut loc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), dar intenţionează să afle mai multe lucruri despre ce s-a întâmplat acolo. 

"În ceea ce priveşte persoanele pe care le-am găsit la ieşire, nu am chemat pe nimeni. Eu nu am solicitat nici SPP, eu nu am SPP de când sunt preşedintele Camerei şi cu atât mai mult nu am nevoie să chem pe cineva să mă apere. Şi eu am fost surprins, nu vreau să comentez altceva. Şi eu îmi puneam întrebări cine este acolo. Nu ştiu dacă cineva a făcut o greşeală, a făcut-o intenţionat, dacă a fost pur şi simplu o întâmplare. Dar o să mai discutăm în perioada următoare", a declarat Liviu Dragnea. 

El a afirmat, pe de altă parte, că atitudinea protestatarilor care l-au aşteptat la instanţă îi aminteşte de "metodele sovietice". 

"Eu ce am văzut ieri la Înalta Curte mi-a adus aminte de ce am auzit despre metodele sovietice, în care justiţia nu trebuia realizată în sala de judecată, în care în presă trebuia înainte, printr-o campanie foarte bine susţinută financiar şi foarte bine construită, să se arate că cineva este deja vinovat (...). Am văzut că cineva flutura nişte cătuşe. Eu îi sugerez să le pregătească pentru altcineva, pentru cea sau cel care i-a instigat să vină acolo", a mai spus preşedintele PSD. 

Un scandal a izbucnit marţi, la ÎCCJ, între susţinătorii lui Liviu Dragnea şi un mic grup de protestatari, după terminarea procesului în care preşedintele PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. 

Tensiunile au început la venirea lui Dragnea în instanţă, când liderul PSD a fost huiduit de un grup de 10 protestatari. 

Ulterior, în sala de judecată şi-a făcut apariţia Codrin Ştefănescu însoţit de mai mulţi bărbaţi. El a avut un schimb de replici cu jurnalistul Mălin Bot, după care a ieşit. 

La terminarea procesului, în momentul în care Dragnea a ieşit afară, un bărbat a încercat să-l blocheze pe Mălin Bot în sediul instanţei, însă a fost 'eliberat' de un jandarm. 

În curtea interioară a instanţei, susţinătorii lui Dragnea s-au îmbrâncit atât cu protestatarii, cât şi cu jurnaliştii, chiar dacă la faţa locului se afla un dispozitiv impresionant de jandarmi. Jurnalistul Mălin Bot a reclamat faptul că un bărbat l-a lovit, agresorul fiind ridicat de jandarmi şi băgat în dubă. 

"Nu am venit cu nicio 'gorilă'. Nu ştiu cine sunt, eu am stat în instanţă. Nu am chemat pe nimeni", a declarat Liviu Dragnea, care şi-a făcut cu greu loc să ajungă la maşină. 

La rândul său, Codrin Ştefănescu a spus că a venit la proces însoţit de membri ai PSD şi revoluţionari, pentru că a văzut la televizor că protestatarii sunt agresivi. 

"Am aflat de la televizor despre acest proces. Am aflat că în faţa ÎCCJ este o echipă a lui Mălin Bot, manifestanţi de profesie, cu portavoce şi agresivitate când este vorba de procesul lui Liviu Dragnea sau a unui pesedist. Coleg de partid fiind, cu câţiva colegi de-ai noştri din partid, am venit aici să-l susţinem pe Liviu Dragnea. Nu am chemat niciun fel de bodyguard", a arătat Codrin Ştefănescu. AGERPRES

×